Vliegensvlug je huis verkopen met deze tips!

Je huis verkopen is geen sinecure, zelfs niet wanneer de vraag groot is en het aanbod klein. Vooral wie zijn woning zelf probeert de verkopen, ervaart wel eens problemen. Maar met deze eenvoudige tips komt het zeker goed! Ontdek hier hoe je je huis snel verkoopt, met of zonder makelaar.

1. Kijk door de bril van de koper
Je gezinswoning verkopen, doe je niet zomaar. Je koestert er ongetwijfeld onschatbare herinneringen aan, en dat is volstrekt begrijpelijk. Maar die herinneringen helpen je maar zelden wanneer je je woning op de markt zet. Emotioneel afscheid nemen van je woning is daarom cruciaal.

Stel jezelf niet de vraag hoeveel je woning voor jou waard is, maar hoeveel ze waard kan zijn voor andere mensen. Misschien vind jij die minuscule bergruimte wel charmant, of ben je gaan houden van de rustieke look van je woonkamer, maar potentiële kopers voelen zich er niet noodzakelijk hetzelfde bij. Zet dus niet alleen de pluspunten van je woning in de schijnwerpers, maar durf ook de minpunten aan te kaarten.

2. Je huis verkopen voor ‘de juiste prijs’
Dit puntje sluit naadloos aan op het vorige. Veel verkopers overschatten namelijk de waarde van hun woning. Soms vragen ze bewust te veel. De redenering? ‘We kunnen de prijs altijd nog verlagen.’ Wij geloven echter niet dat deze strategie rendeert. Probeer altijd een zo juist mogelijke prijs te stellen. Met een scherpe prijs – niet te hoog, maar ook niet te laag – zul je kritische kopers gemakkelijker overtuigen. Een te hoge prijs schrikt daarentegen af.

3. Kijkmomenten: details maken het verschil
Helpt een schaal sinaasappelen op het keukenaanrecht écht wanneer je je huis te koop aanbiedt? Het mag dan misschien wel lachwekkend overkomen wanneer je het in een Amerikaanse film of serie ziet opduiken, maar vergis je niet: potentiële kopers laten zich wel degelijk leiden door hun gevoel. Natuurlijk houden ze ook rekening met de objectieve voor- en nadelen van de woning, maar dat is zeker niet alles. Ruikt de woning lekker? Is de temperatuur aangenaam? Voelt de woning gezellig aan?

Extra tips:
- Ruim je huis netjes op, maar vermijd een lege en verlaten indruk.
- Verlucht je huis op voorhand en zorg voor een aangename warmte.
- Voorzie op kijkmomenten koffie of iets anders dan lekker geurt. Muffe geurtjes zijn uit den boze. Een heldere en frisse woning verkoopt zichzelf! 

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons