Vlaamse woningprijzen verdubbeld sinds 2003

De Vlaamse woningprijzen namen de voorbije jaren een hoge vlucht: tien jaar geleden kocht u een huis voor 103.000 euro, nu is de aankoopprijs opgelopen tot gemiddeld 211.000 euro. De aankoopprijzen lopen daarmee uit op die in Wallonië, waar een woning u gemiddeld 147.000 euro kost. Brussel blijft echter koploper: bij de aankoop van een woning in de hoofdstad, bent u al snel 370.000 euro armer. De huizenprijzen stegen er de voorbije tien jaar met 150 procent. 

De gemiddelde prijs van een stuk bouwgrond in België steeg op tien jaar tijd van €112/m² naar 208€/m². Frappant is dat er minder bouwgronden worden verkocht ten opzichte van 2003, maar dat de verkochte oppervlakte per bouwgrond ongeveer dezelfde is gebleven. 

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons