Vintage is helemaal in!

Vintage?

Spreek je over vintage, dan spreek je over oude meubels. Reken toch maar op een dikke twintig jaar. Denk maar aan de jaren ‘60 en ‘70 dus. Je kunt vintage dus niet verwarren met antiek, want zulke meubels zijn ouder dan 100 jaar. De uitstraling is retro en je lijkt wel terug in de tijd geworpen te worden met vintage.

Waarom vintage?

Omdat vintage meubelen je huis karakter geven. Denk maar aan populaire ontwerpen van Eames, Arne Jacobsen en Vernon Panton. Vintage stukken zijn behoorlijk schaars, dus de zoektocht is vaak een schattenjacht. Tenzij je heel veel geld te spenderen hebt, dan zijn er wel wat mogelijkheden. Nu is het wel zo dat fabrikanten de klassiekers uit het verleden, tegenwoordig weer in productie nemen. Notenhout en fineer zijn twee materialen die veelvuldig werden gebruikt en die je interieur een warme, onmiskenbare uitstraling geven.

Ga voor fluweel

Wil je helemaal mee zijn, ga dan voor fluweel. Een fluwelen zetel of bijzit laat zich uitstekend combineren met een Scandinavische inrichting.

Waar haal je vintage?

Op het internet zijn heel wat (tweedehands)sites te vinden waar je vintage kunt vinden. Maar ook in de kringloopwinkel maak je kans. Verder kun je natuurlijk ook de vlooienmarkten afschuimen. Wil je nieuwe meubels met een vintage look, dan hebben heel wat meubelzaken voor jou vast wel wat in petto.

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons