5 tips van een loodgieter om verstoppingen te voorkomen

Zitten je afvoerleidingen regelmatig verstopt? Dat kan je voorkomen! Wij vroegen een ervaren loodgieter hoe je dit probleem kan inperken. We kregen de volgende tips door die we jullie graag meegeven.


1. Plaats een zeefje in de gootsteen

Simpel, maar efficiënt: plaats een zeefje in de gootsteen. Het afval blijft dan achter in het zeefje en loopt niet door je afvoer. Natuurlijk moet je het zeefje regelmatig legen, maar je voorkomt wel verstoppingen. Het kost je twee keer niks. Een loodgieter inschakelen is sowieso duurder.

2. Spoel niet zomaar alles door

We zijn ontzettend nonchalant en spoelen veel te veel zaken zomaar door de gootsteen of door het toilet. Hoeveel mensen spoelen hun etensresten niet door het toilet weg? Zo kan bijvoorbeeld (frituur)vet zich na een tijdje in het toilet ophopen en voor serieuze verstoppingen zorgen. Spoel zeker niet alle etensresten weg via je toilet en gebruik het enkel waarvoor het bedoeld is.

3. Leeg het doucheputje

Het doucheputje is een andere plek waar heel wat afval samenkomt, haren bijvoorbeeld. Maak het afvoerputje van je douche dan ook geregeld leeg en voorkom dat haren in de afvoer komen. Haren blijven heel vaak plakken en zorgen ook dat andere resten zich erin vastkoeken.

4. Gebruik minder toiletpapier

Als je teveel toiletpapier gebruikt kan het papier niet meer zo goed oplossen. Toiletpapier lost op door contact met water, maar met teveel papier is dit niet meer mogelijk. Minder papier, zorgt voor een minder grote prop en verkleint de kans op verstoppingen.

5. Zorg voor een preventief onderhoud

Een verstopping komt meestal niet geheel onverwacht. Het begint vaak met een gedeeltelijke verstopping. Wacht niet te lang om een loodgieter in te schakelen, of beter nog: laat een loodgieter preventief aan de slag gaan. Zeker oude huizen hebben regelmatig verstoppingen en modernere buizen en afvoeren kunnen veel problemen voorkomen.

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons