Verkoper huis zoekt naar oplossingen woningmarkt

EINDHOVEN - Een gratis auto bij het huis. Of een loterij uitschrijven met een villa als inzet. Op de huidige woningmarkt is het een crime om een huis te verkopen.

Wie zijn huis kwijt wil raken, moet de concurrentie aangaan met andere verkopers. Opvallen dus. Maar een rondgang langs makelaars in de regio leert dat zij het niet zo hebben op al die fratsen. Zij zetten vooral in op een reële prijs.

Eerste foto die je ziet moet goed zijn "Het wordt door mensen die hun huis willen verkopen regelmatig gevraagd", weet Chris van Roon, regionaal voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). "Hoe kunnen we opvallen? Maar in het algemeen moet je de aandacht zien te trekken met een reële prijs." Volgens Van Roon zit het in kleine dingen. "De eerste foto die je ziet bijvoorbeeld. Dat moet een goede foto zijn. Genomen op een zonnige dag. Met blauwe lucht. Dat visuele aspect is heel belangrijk." De regionale NVM-voorman gelooft meer in prijspolitiek: "De prijs aanpassen."

'Het draait toch om de prijs' Makelaar Perumal in Valkenswaard heeft wel eens iets 'geks' geprobeerd. Een aanhanger in de tuin van een klant met daarop een ruim drie meter hoge, om aandacht smekende reclamezuil waarop de woning groots werd aangeprezen. "De reacties waren negatief en positief. Maar uiteindelijk is het bij die ene keer gebleven. Uiteindelijk kun je allerlei lapmiddelen uit de kast trekken maar het draait toch om de prijs."

Dat zegt ook Hennie Kunnen, makelaar in Bergeijk. "Mensen die loten verkopen om hun huis te verkopen of voor hun vakantiewoning in Spanje een cabrio erbij doen: de prijs is veel te hoog denk ik dan. Gewoon een marktconforme prijs en waar nodig laten oppimpen."

Het ED interviewde eerder dit jaar styliste Marion Reiling uit Eindhoven en Conny de Bresser uit Best, die vinden dat verkopers hun woning meer moeten zien als verkoopobject. Volgens het tweetal moeten foto's, speelgoed, hondenmanden en gedateerde meubelen verdwijnen in kasten of naar een tijdelijke opslag, om plaats te maken voor hippere exemplaren die gekocht of gehuurd zijn door de stylist. 

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons