Verkoper huis zoekt naar oplossingen woningmarkt

EINDHOVEN - Een gratis auto bij het huis. Of een loterij uitschrijven met een villa als inzet. Op de huidige woningmarkt is het een crime om een huis te verkopen.

Wie zijn huis kwijt wil raken, moet de concurrentie aangaan met andere verkopers. Opvallen dus. Maar een rondgang langs makelaars in de regio leert dat zij het niet zo hebben op al die fratsen. Zij zetten vooral in op een reële prijs.

Eerste foto die je ziet moet goed zijn "Het wordt door mensen die hun huis willen verkopen regelmatig gevraagd", weet Chris van Roon, regionaal voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). "Hoe kunnen we opvallen? Maar in het algemeen moet je de aandacht zien te trekken met een reële prijs." Volgens Van Roon zit het in kleine dingen. "De eerste foto die je ziet bijvoorbeeld. Dat moet een goede foto zijn. Genomen op een zonnige dag. Met blauwe lucht. Dat visuele aspect is heel belangrijk." De regionale NVM-voorman gelooft meer in prijspolitiek: "De prijs aanpassen."

'Het draait toch om de prijs' Makelaar Perumal in Valkenswaard heeft wel eens iets 'geks' geprobeerd. Een aanhanger in de tuin van een klant met daarop een ruim drie meter hoge, om aandacht smekende reclamezuil waarop de woning groots werd aangeprezen. "De reacties waren negatief en positief. Maar uiteindelijk is het bij die ene keer gebleven. Uiteindelijk kun je allerlei lapmiddelen uit de kast trekken maar het draait toch om de prijs."

Dat zegt ook Hennie Kunnen, makelaar in Bergeijk. "Mensen die loten verkopen om hun huis te verkopen of voor hun vakantiewoning in Spanje een cabrio erbij doen: de prijs is veel te hoog denk ik dan. Gewoon een marktconforme prijs en waar nodig laten oppimpen."

Het ED interviewde eerder dit jaar styliste Marion Reiling uit Eindhoven en Conny de Bresser uit Best, die vinden dat verkopers hun woning meer moeten zien als verkoopobject. Volgens het tweetal moeten foto's, speelgoed, hondenmanden en gedateerde meubelen verdwijnen in kasten of naar een tijdelijke opslag, om plaats te maken voor hippere exemplaren die gekocht of gehuurd zijn door de stylist. 


Deel dit artikel

Ontvang je gratis gids

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag