Verhuis checklist: Wie moet weten dat je verhuist?

Verhuisplannen? Perfect. Speciaal voor jou hebben we een handige checklist gemaakt van dingen die je zeker niet mag vergeten. Zoals: wie moet weten dat je verhuist? Welke instanties moet je allemaal op de hoogte brengen?

Wie moet weten dat je verhuist?
Natuurlijk is het belangrijk dat je naasten weten dat je gaat verhuizen. Zorg er dus voor dat je familieleden, vrienden, kennissen en buren op de hoogte zijn. Hiernaast is het ook belangrijk dat gemeente-gebonden instanties er weet van hebben. Dit geldt bijvoorbeeld voor je huisarts, tandarts, en de school waar je kinderen heen gaan. Uiteraard is het ook zeer belangrijk dat je je werkgever inlicht over je verhuizing. Weet ook dat vele werkgevers een dag vrijaf - met behoud van loon - durven geven om de verhuis in orde te brengen.

Post
Het zou ook vervelend zijn als je post niet meer aankomt. Zorg er daarom voor dat post als je tijdschriften en weekbladen maar ook dat de bank, verzekeringen, de Belastingdienst en andere post-sturende instanties van je verhuis op de hoogte zijn. Het zou immers erg vervelend zijn als je hierdoor in de problemen komt.

Kortom:
- Familieleden, vrienden en buren
- Werkgever
- Gemeente gebonden instanties (huisarts, tandarts, ...)
- School en opleidingen
- Ziektekostenverzekering
- Bank
- Verzekeringsmaatschappijen
- Verenigingen
- Dagbladen, weekbladen, tijdschriften - Belastingsdienst

Bron:
https://www.fa-de-wit.nl

Gerelateerde artikels

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer

Hoe breng je een geldig bod uit?

Ben je op je droomwoning gebotst? Dan breng je maar beter zo snel mogelijk een schriftelijk bod uit. Je wil je droomwoning niet missen, toch? Zeker nu, beslissen heel wat kopers sneller dan ooit, dus treuzel niet. Hoe je een geldig bod uitbrengt? Wij zetten even een aantal zaken voor je op een rijtje.Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons