Vergeet niet om de matras om te draaien!

De gemiddelde levensduur van een matras is ongeveer 8 tot 10 jaar. Maar om uw matras gedurende deze lange periode in zijn vorm te houden, moet u hem toch regelmatig draaien.

Normale slijtage

Door de matras te draaien voorkomt u snellere slijtage, alsook de snellere doorbuiging van bepaalde zones. Vooral bij een tweepersoonsmatras is het een aanrader, aangezien het vrij zeldzaam is dat de twee slapers exact hetzelfde gewicht en dezelfde lichaamsbouw hebben.

Hygiënische oplossing

Het regelmatig terugkeren van de matras zorgt ook voor een betere ventilatie en beperkt de opeenhoping van mijten op dezelfde plaatsen. Vooral als je van de gelegenheid gebruik maakt om de matras eens te laten uitwaaien.

Lichaamscomfort

Mocht u het niet weten: veel matrassen hebben een dubbele zijde: zomer en winter. U kan er voorzorgen dat de winterkant in wol bovenaan ligt tijdens de koudste maanden. Dit oppervlak zal dan beter de warmte onder het dekbed bewaren. Omgekeerd kan u de linnen of katoenen zomerzijde tijdens de warmste maanden van het jaar naar de bovenzijde keren. Dit oppervlak zal dan contact maken met de koelere matras.

4 keer per jaar

Idealiter zullen we de matras op zijn minst 4 keer per jaar draaien. We wisselen de bovenzijde af met de andere kant aan het begin van de winter en aan het begin van de zomer (door hem voorzichtig in tweeën te manipuleren om rugpijn te voorkomen. Vervolgens keert u de bovenzijde van de matras (de zijkant van de kop) met de onderzijde (de andere kant aan de voeten) telkens in het midden van deze twee seizoenen.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons