Vensters die meer bieden dan licht en zicht

Wanneer je een venster kiest, zijn zicht en licht twee belangrijke eigenschappen om rekening mee te houden. Toch kun je een venster ook functioneel gebruiken. Dat bewijzen deze vier soorten vensters, die net dat tikkeltje extra bieden.

Regendemper
Bij Rob De Nijs tikte de regen zachtjes tegen het venster. Bij jouw thuis kan het nog zachter tikken.

Op de markt zijn er vensters beschikbaar, die (regen)geluiden dempen. Van 14 dB gaat het naar 7dB, waardoor je in huis van nog meer comfort kunt genieten.

Ontrokingsluik
Indien je over een plat dak beschikt, overweeg dan eens een venster met een ontrokingsluik. Dit extraatje houdt nooduitgangen en ontsnappingsroutes vrij, terwijl het rook en hitte uit een brandend gebouw afvoert. Dankzij deze optie houden gebouwen langer hun brandwerende eigenschappen en is de schade bij brand een pak minder.

Venster als deur
Voor zowel huizen met platte als hellende daken bestaan er vensters die de functie van een deur overnemen.

Balkonvenster
Nog een stapje verder gaat het balkonvenster. Wanneer je dit soort venster opendoet ontstaat er als het ware een echt balkon. De leuningen klappen uit, waardoor je veilig op je eigen balkon kunt staan. Een dergelijk venster kun je ook als overgang gebruiken naar je bestaand dakterras.

Meer info:
Velux en Fakro

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons