Vastgoedstyling: wat kan je zelf doen?

Je huis klaar maken voor de verkoop, kan je deels zelf. Je weet tenslotte het beste wat de positieve punten van je woning zijn. Je moet alleen wel tijd nemen om huis of appartement verkoopklaar te maken én je moet rigoureuze beslissingen durven nemen om je woning sneller te verkopen.

Bereid je huis voor op het bezoek van de fotograaf. Die voorbereidingen bestaan uit:

Opruimen
Ruim je hele huis grondig op, ook garage en kelder. Maak het aanrecht zo leeg mogelijk en zet losse prullenbakken uit het zicht. Berg in de badkamer/toilet alle persoonlijke spullen op (tandenborstels, shampoo, reserve wc-rollen). Sluit het deksel van het toilet. Leg alleen schone handdoeken in de juiste kleur neer voor een kleuraccent.

Stel je meubels zo op, dat de pluspunten van je huis zichtbaar zijn. Pluspunten kunnen een authentieke schouw, een mooi uitzicht of bijvoorbeeld een mooie vloer zijn.

Tip: Alles wat je voorlopig niet nodig hebt en wilt mee verhuizen, pak je vast in verhuisdozen. Alles wat je wil wegdoen, maar nog in goede staat is, kan je aan de kringwinkel geven. Overige spullen gooi je weg.

Maak schoon
Dweil harde vloeren en neem deurposten, deuren en (keuken)kasten af. En vergeet vooral de ramen niet. Vuile ramen zijn op foto’s goed zichtbaar!

Neutrale inrichting
Zorg voor een neutrale inrichting. Hoe doe je dat? Door bijvoorbeeld opvallend gekleurde muren wit te verven en het aantal opvallende meubels of kunstwerken te minimaliseren. Kies één of hooguit twee accentkleuren per ruimte. Bij een appartement één kleurschema voor het hele huis. Een rustig interieur spreekt een breder publiek aan. Maak alle bedden op met een neutrale (witte) sprei of een rustig dekbedovertrek in de kleur van de kamer.

Verwijder familiefoto’s en kindertekeningen. Leidt de koper niet af met je leven, maar stel ze in staat om zichzelf en hun meubels voor te stellen in je woning.

Maak klusjes af
Repareer die kapotte deurklink of losse plint. Zo geeft je kopers niet de indruk dat misschien ook belangrijk onderhoud niet is gebeurd.

Licht aan
Schakel voor het maken van de foto’s alle verlichting aan. Vervang zo nodig kapotte lampen en voeg eventueel lampen toe (spots of tafel- en staande schemerlampen) om een donkere hoek uit te lichten.

Welkom!
Zorg dat je woning er bij de voordeur al welkom uitziet en laat de kijkers maar komen…

Bron:
Habitos.be


Deel dit artikel

Ontvang je gratis gids

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag