Vastgoedbeurs Mipim landt in Londen

De internationale vastgoedbeurs Mipim krijgt in 2014 een Londense editie. Beursorganisator Reed Midem speelt daarmee in op de grote internationale belangstelling voor vastgoed in het Verenigd Koninkrijk.

Mipim UK vindt plaats van 15 tot en met 17 oktober in Olympia in Londen. Het event is een aanvulling op de vastgoedbeurzen die Reed Midem nu al organiseert (Mipim en Mapic in Cannes en Mipim Asia). De nieuwe beurs wil een forum zijn voor alle vastgoedsegmenten (kantoren, industrieel, residentieel, retail, medisch en sport) in de markten van Engeland, Noord-Ierland, Schotland en Wales. De focus is dus nationaal, maar de beurs speelt wel in op de internationale belangstelling voor vastgoed in het VK.

Flippo Rean, directeur van Mipim: “Het Verenigd Koninkrijk wordt vaak beschouwd als de wereldhoofdstad van het vastgoed. Beleggers en eindgebruikers bevestigen hun interesse in Londen en zijn nu op zoek naar kansen in andere steden of regio’s .

Volgens een studie, uitgevoerd door FTI Consulting, anticipeert 72 procent van de beleggers en huurders op een groeiende belangstelling voor de Britse markt in de komende twee jaar.”

De nieuwe beurs krijgt alvast de steun van Boris Johnson, de burgemeester van Londen.

“Mipim UK zal de verdere groei van Londen markeren als een internationale stad”, zegt hij. De datum van Mipim UK ligt opvallend dicht bij die van Expo Real. Die internationale vastgoedbeurs in München vindt volgend jaar plaats van 6 tot en met 8 oktober.

Bron:
Trends

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons