Vastgoed-Auctions: Resultaat online verkoop woningen AM boven verwachting


Na de eerste veilingperiode van 4 weken is 60% van de door gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM Wonen Zuid-Holland aangeboden woningen verkocht. De doelstelling om met deze innovatieve manier van verkoop de twijfelende koper over de streep te trekken, lijkt hiermee ruimschoots behaald.

Door de scherpe inzetprijs en de tijdsdruk van het sluiten van de veiling zijn verschillende kopers geprikkeld om nu wel tot een koop over te gaan. "De resultaten zijn boven verwachting" zegt Ron Ruijs van Vastgoed-Auctions.nl. "Voor de pilot met AM was een periode van drie maanden uit getrokken met een verkoopdoelstelling van 40% verkoop binnen deze periode. Dat zelfs nu al 60% is verkocht, is echt een geweldig resultaat".

Woningen die al wat langer te koop staan kunnen door de marketing omtrent het online verkopen, opnieuw onder de aandacht worden gebracht, wat tot betere verkoopresultaten leidt, aldus Ruijs. Het werken met een verkoop per opbod met inzet en laatprijs biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om binnen afzienbare tijd woningen te verkopen zonder dat de kortingen direct zichtbaar worden. Ruijs: "Hierdoor worden afprijzingen niet meer gezien als 'wanhoopsdaad', maar juist als eerlijke en transparante manier om tot een voor alle partijen acceptabele verkoopprijs te komen."

Erik Schimmel, hoofdverkoop AM wonen Zuid-Holland: "Het bijzondere van de veiling is dat de methode het verkopen stimuleert zonder dat ze daadwerkelijk 'geveild' worden, dit is de Nederlandse huizenkoper ook nog niet gewend. Maar met name de lagere inzetprijs en de 'angst'van kopers om toch achter het net te vissen resulteert dat mensen eerder een openingsbod doen bij de makelaar, waarna er volgens een traditionele onderhandeling de laatprijs toch ruimschoots gehaald wordt."

Ron Ruijs geeft aan bereid te zijn om andere ontwikkelaars of beleggers persoonlijk meer informatie te verstrekken over deze aanvullende mogelijkheid op de bestaande verkoopactiviteiten.

Bron:
https://www.vastgoedjournaal.nl/news/6469/15/Resultaat-online-verkoop-woningen-AM-via-Vastgoed-Auctions-nl-boven-verwachting

 

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons