Vastgoed-Auctions: Resultaat online verkoop woningen AM boven verwachting


Na de eerste veilingperiode van 4 weken is 60% van de door gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM Wonen Zuid-Holland aangeboden woningen verkocht. De doelstelling om met deze innovatieve manier van verkoop de twijfelende koper over de streep te trekken, lijkt hiermee ruimschoots behaald.

Door de scherpe inzetprijs en de tijdsdruk van het sluiten van de veiling zijn verschillende kopers geprikkeld om nu wel tot een koop over te gaan. "De resultaten zijn boven verwachting" zegt Ron Ruijs van Vastgoed-Auctions.nl. "Voor de pilot met AM was een periode van drie maanden uit getrokken met een verkoopdoelstelling van 40% verkoop binnen deze periode. Dat zelfs nu al 60% is verkocht, is echt een geweldig resultaat".

Woningen die al wat langer te koop staan kunnen door de marketing omtrent het online verkopen, opnieuw onder de aandacht worden gebracht, wat tot betere verkoopresultaten leidt, aldus Ruijs. Het werken met een verkoop per opbod met inzet en laatprijs biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om binnen afzienbare tijd woningen te verkopen zonder dat de kortingen direct zichtbaar worden. Ruijs: "Hierdoor worden afprijzingen niet meer gezien als 'wanhoopsdaad', maar juist als eerlijke en transparante manier om tot een voor alle partijen acceptabele verkoopprijs te komen."

Erik Schimmel, hoofdverkoop AM wonen Zuid-Holland: "Het bijzondere van de veiling is dat de methode het verkopen stimuleert zonder dat ze daadwerkelijk 'geveild' worden, dit is de Nederlandse huizenkoper ook nog niet gewend. Maar met name de lagere inzetprijs en de 'angst'van kopers om toch achter het net te vissen resulteert dat mensen eerder een openingsbod doen bij de makelaar, waarna er volgens een traditionele onderhandeling de laatprijs toch ruimschoots gehaald wordt."

Ron Ruijs geeft aan bereid te zijn om andere ontwikkelaars of beleggers persoonlijk meer informatie te verstrekken over deze aanvullende mogelijkheid op de bestaande verkoopactiviteiten.

Bron:
http://www.vastgoedjournaal.nl/news/6469/15/Resultaat-online-verkoop-woningen-AM-via-Vastgoed-Auctions-nl-boven-verwachting

 


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag