Vastgoed-Auctions.nl adviseert in verkoop van corporatiewoningen


Vastgoed-Auctions.nl, het grootste online verkoopplatform voor onroerend goed, gaat een substantiële bijdrage leveren aan de professionalisering van het verkoopbeleid van woningcorporaties. Hiervoor heeft zij Coen Temminck Tuinstra aangetrokken die als Manager Corporatieverkoop de corporaties gaat adviseren.

Met het onafhankelijke online verkoopplatform van Vastgoed-Auctions.nl kan de corporatie op een professionele manier haar verkoopdoelstellingen realiseren en haar integriteit waarborgen. Door middel van een verkoop per opbod komt op een maatschappelijk verantwoorde en transparante wijze een optimale prijs tot stand. Door met een lagere inzetprijs te werken in plaats van een vraag of koopprijs, wordt de verkoopvijver aanzienlijk vergroot. Doordat de biedingen op een woning zichtbaar zijn, krijgt iedereen een gelijke en dus eerlijke kans om een woning aan te kunnen kopen. Deze manier van verkoop garandeert een sneller verkoopresultaat (40% van de op deze wijze aangeboden woningen wordt binnen 3 maanden verkocht), tegen de maximale opbrengst. Het gevaar dat door woningverkopen maatschappelijk vermogen verdwijnt wordt met deze methode ook vermeden omdat de verkoop uitsluitend tegen de reële marktwaarde plaatsvindt.

Uniek ook is de mogelijkheid om zittende huurders of voorrangsdoelgroepen online binnen een gesloten omgeving hun interesse kenbaar te laten maken voor een woning. Middels een inlogcode kan men op vastgoeddealingroom.nl het koopwoningaanbod van een corporatie bekijken en de mogelijke interesse kenbaar maken. Hierdoor wordt snel inzichtelijk voor welke woningen interesse bestaat voordat ze in de vrije verkoop komen. Hierdoor is het mogelijk om woningen met korting aan te bieden aan deze doelgroep.

Vastgoed-Auctions.nl kent een landelijke dekking van vastgoedadviseurs die het gehele verkooptraject voor rekening kunnen nemen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op verkoop, en marketingkosten. De uitgebreide marketing bestaat uit het publiceren op de belangrijkste huizensites, zoals; Funda, Jaap.nl en Huislijn.nl. Tevens worden de sociale media ingezet om woningen onder de aandacht te brengen. Het is ook mogelijk om het online verkoopplatform als aanvullende verkoopmethode in te zetten en te gebruiken als marketingtool.

"Corporaties moeten hun verkoopbeleid aanpassen en verkoopambitie naar boven bijstellen om ook in de toekomst de noodzakelijke investeringen te kunnen blijven doen" volgens Coen Temminck Tuinstra. "Door de stagnerende woningmarkt zal men dus op zoek moeten naar alternatieve verkoopmethoden om de verkoopdoelstellingen te kunnen realiseren, hieraan kan Vastgoed-Auctions.nl een belangrijke bijdrage leveren".

Bron:
Vastgoedjournaal

 

 

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons