Maak van je kleine badkamer een grote badkamer met deze tips

Een kleine badkamer komt vaak voor in een oud huis of een appartement. Dat wil niet zeggen dat de inrichting van zo’n badkamer moet onderdoen voor een grotere badkamer. Dat leert O!blog ons. Onder het motto ‘klein maar fijn’ bekijken we de grootste tips voor de inrichting van een kleine badkamer.

Opbergruimte
Wees spaarzaam met je opbergruimte, zeker in een kleine badkamer. Kies voor een wastafel geïntegreerd in een ladekast met twee of drie lades.

Een spiegel kan ook niet ontbreken, maar tracht hier ook een kast onder te verstoppen.

Losse leggers geven je de mogelijkheid om die laatste vrije ruimtes in de hoogte te benutten.

Bad versus douche
Is een ligbad uitgesloten in een kleine badkamer? Nee, maar er zijn wel consequenties aan verbonden. De ruimte is een pak kleiner en een extra losstaande douche mag je vergeten.

Het eerst los je op door handdoeken, washandjes, sieraden, … of wasmanden in een andere ruimte op te bergen.

De douche kun je integreren in het bad. Op de markt zijn er mooie bad/douche-combinaties beschikbaar. Maar met een losse sproeikop en een douchescherm geraak je ook al erg ver.

Kies je voor een losse douche, opteer dan voor een douchescherm of schuifdeur. Door een klapdeur verlies je echt te veel ruimte.

Wandtoilet
Je beseft het misschien niet, maar een normaal toilet neemt veel plaats in. Gelukkig biedt een wandtoilet alternatieven.

Dankzij een speciale achterkant bespaart dit mini-toilet je heel wat nuttige ruimte.

Multifunctionele scheidingsmuur
Verklaar ons gek, maar wat als we beweren dat je een kleine badkamer nog kunt opsplitsen? Deze afscheidingsmuur moet je wel slim aanpakken en inrichten.

Kies voor een multifunctionele scheidingsmuur. Een radiator kan de oplossing zijn. Bevestig deze voor een keertje niet tegen de muur, maar tussen de twee ruimtes die je van elkaar wilt afscheiden.

Op de radiator kun je ook nog eens de handdoeken laten drogen. Weer winst.

Bron:
O-Blog

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons