Maak van je kleine badkamer een grote badkamer met deze tips

Een kleine badkamer komt vaak voor in een oud huis of een appartement. Dat wil niet zeggen dat de inrichting van zo’n badkamer moet onderdoen voor een grotere badkamer. Dat leert O!blog ons. Onder het motto ‘klein maar fijn’ bekijken we de grootste tips voor de inrichting van een kleine badkamer.

Opbergruimte
Wees spaarzaam met je opbergruimte, zeker in een kleine badkamer. Kies voor een wastafel geïntegreerd in een ladekast met twee of drie lades.

Een spiegel kan ook niet ontbreken, maar tracht hier ook een kast onder te verstoppen.

Losse leggers geven je de mogelijkheid om die laatste vrije ruimtes in de hoogte te benutten.

Bad versus douche
Is een ligbad uitgesloten in een kleine badkamer? Nee, maar er zijn wel consequenties aan verbonden. De ruimte is een pak kleiner en een extra losstaande douche mag je vergeten.

Het eerst los je op door handdoeken, washandjes, sieraden, … of wasmanden in een andere ruimte op te bergen.

De douche kun je integreren in het bad. Op de markt zijn er mooie bad/douche-combinaties beschikbaar. Maar met een losse sproeikop en een douchescherm geraak je ook al erg ver.

Kies je voor een losse douche, opteer dan voor een douchescherm of schuifdeur. Door een klapdeur verlies je echt te veel ruimte.

Wandtoilet
Je beseft het misschien niet, maar een normaal toilet neemt veel plaats in. Gelukkig biedt een wandtoilet alternatieven.

Dankzij een speciale achterkant bespaart dit mini-toilet je heel wat nuttige ruimte.

Multifunctionele scheidingsmuur
Verklaar ons gek, maar wat als we beweren dat je een kleine badkamer nog kunt opsplitsen? Deze afscheidingsmuur moet je wel slim aanpakken en inrichten.

Kies voor een multifunctionele scheidingsmuur. Een radiator kan de oplossing zijn. Bevestig deze voor een keertje niet tegen de muur, maar tussen de twee ruimtes die je van elkaar wilt afscheiden.

Op de radiator kun je ook nog eens de handdoeken laten drogen. Weer winst.

Bron:
O-Blog


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag