Van badkamer naar kuuroord in 5 stappen

Na een lange, vermoeiende werkdag of een stevig partijtje sporten is er niets zo zalig als lekker ontspannen. Je hoeft daarvoor niet altijd naar een wellnesscentrum of spa-oord. Met deze eenvoudige basisregels van O!Blog tover je je badkamer ook om in een ontspanningsoord.

1. Kies een ergonomisch bad
De vorm van het bad en het materiaal bepalen of je lekker languit kunt ontspannen in de kuip. Ga daarom in de winkel in het bad liggen om het uit te testen. Zo voel je meteen of het werkt of niet.

2. Creëer meer ruimte
Een comfortabel ligbad of een ruime inloopdouche zijn een mooi begin, maar voor de ultieme wellnessbeleving in is een royaal ruimtegevoel belangrijk. Kijk of daarom of je een aanpalende ruimte mee kunt integreren in de badkamer, bijvoorbeeld de logeerkamer. Zo krijg je een heel ander verhaal.

3. Zorg voor rust en eenvoud
Verwijder zoveel mogelijk storende elementen uit je wellnessruimte of houd ze in elk geval uit het zicht met een gordijn of een paneel. Overweeg of de wasmachine en droogkast wel in de badkamer horen. Laat alleen goedgekozen accessoires zien…

4. Dim de lichten
In een luxespa zijn zowel natuurlijk licht als kunstlicht belangrijk voor de sfeer. Bij kunstlicht moet de balans tussen functioneel licht en sfeerverlichting juist zitten. Let erop dat je voor elk moment van de dag de aangepaste verlichting kunt instellen, bijvoorbeeld met dimbare spots.

5. Testen
Overweeg je de aankoop van een sauna, een stoomcabine of een bad met massagesysteem? Test de systemen vooraf uit en ontdek wat echt jouw ding is. Dat testen kan bijvoorbeeld in de Van Marcke Inspirations winkels. Ontwerp zelf je luxespa en bekijk hem 3D?

Bron: O!Blog

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons