Twijfel je om te verhuizen? Stel jezelf dan deze 6 vragen

Op zoek gaan naar een nieuw stekje, dat is iets wat we allemaal wel hebben overwogen. Maar wanneer is het ideale moment om toch te verhuizen? Stel jezelf dan deze 6 prangende vragen om zeker te zijn of je best kan verhuizen, of niet!

1. Kan je iets aan je woning veranderen?
Er zijn heel wat manieren om het interieur van je woning een boost te geven, maar uiteraard is dat niet alles. Zeker wanneer je in een huurwoning woont, kan je niet zomaar alles veranderen. Van een erg verouderde keuken, tot vreselijk licht en een piepkleine badkamer: je kan het zo mooi mogelijk aankleden, maar door een fris laagje verf aan de muur, zal je je misschien niet beter voelen. Of nog erger: je bent niet echt vier handen op één buik met je buren. Een reden om misschien nieuwe oorden op te zoeken.

2. Is je woning te klein voor je (toekomstige) gezin?
Soms is verhuizen wèl positief. Een nieuwe start bijvoorbeeld, of je gezinnetje dat over een negental maanden net iets groter wordt. En neen, dan denken we niet meteen aan een nieuw huisdier. Bevat je woning momenteel 2 slaapkamers, maar is je tweede kindje op komst? Dan hoeven we niet te rekenen wanneer we vertellen dat je dan een extra kamer nodig hebt. Tijd om een ruimere stek te zoeken!

3. Ben je ontevreden met je huisbaas?
Wie ergens een huis of appartement huurt, kan het weleens meegemaakt hebben. Er zijn problemen in je huurwoning en je laat dit weten aan je huisbaas, maar na enkele weken is er nog niets veranderd. In een appartement kan dat bijvoorbeeld een lift zijn die al een tijdje defect is, met vruchteloze pogingen om je huisbaas de herstellingsdienst te laten contacteren. Raakt je geduld op? Geen paniek, een nieuwe oplossing ligt binnen handbereik!

4. Is het pendelen niet ideaal?
Heel wat onder ons zijn op pendelen aangewezen, maar woon je erg ver van je werk of je verbinding geen pretje? Dan is het misschien tijd om te verhuizen. “Koop dan een wagen”, is een ‘gemakkelijke’ oplossing, maar je staat ook lang genoeg in de file op weg naar je werk. Een huisje dichter bij het werk zoeken is dan misschien een oplossing!

5. Ben je op zoek naar een andere omgeving?
Terwijl heel wat mensen hun tijd en energie steken in het zoeken naar het perfecte appartement, zijn er net zoveel huizenjagers die de buurt waarin ze wensen te wonen over het hoofd zien. De ideale woning vinden kan misschien een droom zijn, maar wat als je je niet veilig of welkom voelt in de buurt? Lijst even op wat jij belangrijk vindt in de buurt waarin je wil wonen en start dan de zoektocht naar een nieuwe plek.

6. Heb je nood aan verandering?
Hoewel je perfect gelukkig bent in het huisje of appartement waarin je woont, is het toch misschien tijd om de verhuisdozen van onder het stof te halen. Zo kan het zijn dat je misschien je woning een sleur vindt en je liever je energie haalt uit een nieuwe start. Er zijn heel wat diverse redenen om op zoek te gaan naar een nieuwe woonst en met volle enthousiasme de huizenjacht starten is de eerste stap naar een nieuw begin!

Heb jij ‘ja’ geantwoord op één of meerdere vragen? Dan is het misschien tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe woning. 

Bron:
Zimmo

Gerelateerde artikels

Mag je als huurder andere mensen bij je laten ‘inwonen’?

Je huurt een huis of appartement. Mag je dan een nieuwe partner (al dan niet met kinderen) of een vriend(in) bij jou komen laten inwonen? Heb je daar de toestemming van je verhuurder voor nodig?
Lees meer

Welke verzekering moet je als huurder écht hebben?

Wanneer je een huisje of appartement huurt, heb je misschien nooit het gevoel dat het jouw eigendom is. Moet je dan wel een verzekering aangaan? En waarom precies? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Deze bedragen kan je van je verhuurder terugvragen als je een studentenkamer huurde!

Als je een studentenkamer huurt die in Vlaanderen ligt, kan je de kosten die je betaalde voor het gebruik van water en energie wel eens terugvragen van je verhuurder. Wat moet je daar van weten en wat kan je juist vragen?
Lees meer

Zo kan je te werk gaan als je na het einde van de huur nog wil blijven wonen!

Je huurt een huis of appartement waarbij de huurovereenkomst door jou of je verhuurder werd opgezegd. Omdat de woning waarnaar je zou verhuizen niet klaar is of omdat één van je kinderen zwaar ziek geworden is wil je iets langer in het huurpand blijven. Maar kan dat wel en hoe ga je daarbij dan te werk?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons