"Tweede huis is geen goede belegging meer"

Wat moeten we in 2016 doen met ons geld? Veel mensen denken aan vastgoed, omdat een spaarboekje niks opbrengt. Maar volgens expert Paul D'Hoore is dat geen goed idee, toch niet als je een huis wil kopen om dat over enkele jaren met veel winst te verkopen.

Vorig jaar zijn bestaande huizen niet langer duurder geworden, maar 1,7 procent goedkoper. "Als je een huis koopt om zelf in te gaan wonen, dus je eigen eerste woning, dat is altijd interessant", verduidelijkt D'Hoore. 

"Het is een ander verhaal als je een tweede huis gaat kopen als belegging. Dan denk je waarschijnlijk: 'Ik ga dat later met een grote meerwaarde verkopen'. Dat was in het verleden altijd het geval, dat is nu veel minder zeker. Dus daar moet je toch voorzichtig mee zijn."

Bron:
De Morgen

Gerelateerde artikels

Een buitenverblijf kopen? Hiermee moet je rekening houden!

Een eigen vakantiehuisje kopen? Perfect mogelijk, maar niet voor iedereen weggelegd. Overweeg het het kopen van een buitenverblijf, dan houd je maar beter rekening met volgende zaken.
Lees meer

Zo kan je jullie tweede verblijf ‘inkopen’ bij een echtscheiding

Je bent samen met je echtgenoot eigenaar van een investeringspand dat jullie verhuren. Hoe kan je, als het tot een echtscheiding zou komen, er voor zorgen dat je dit pand kan ‘inkopen’?
Lees meer

Vlamingen willen allemaal hetzelfde vastgoed aan de kust kopen  

De vastgoedmarkt aan onze kust doet het de jongste tijd bijzonder goed. Het aantal verkopen steeg er in één jaar tijd met liefst een vijfde. Maar wat pas écht opvalt? De Vlaming is bijzonder voorspelbaar als het gaat om de aankoop van zijn stulpje aan de zee. Meer nog: soms lijkt het alsof we allemaal naar hetzelfde “ideale” tweede verblijf aan onze kust op zoek zijn. Dit zijn de drie grootste klassiekers.
Lees meer

De voordelen van een vakantiewoning

De aanhoudende lage rente zorgt ervoor dat meer en meer mensen de blik op vastgoed richten. Een tweede woning als investering is immers een uitstekend alternatief voor sparen en beleggen. Maar ook als vakantieverblijf biedt een tweede woning heel wat voordelen, die ook rekening houden met recente maatschappelijke trends zoals het nieuwe werken en de, in dit tijdperk van het internet der dingen, toenemende nood aan de “verbinding tussen mensen”.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons