Huis verkopen: maak je tuin ook verkoopklaar!

Als u van plan bent te verhuizen dan is een snelle verkoop van het huidige huis gewenst. Naast de vraagprijs is ook de eerste indruk zeer belangrijk. Die eerste indruk krijgt een potentiële koper als deze de straat in komt rijden en door de tuin heen loopt, voor hij aanbelt. Het verkoop klaar maken van je tuin is daarom geen overbodige actie.

Het standaard onderhoud
De belangrijkste stap voor het verkoop klaar maken van je tuin, is het plegen van de standaard onderhoudsklusjes. Denk hierbij aan het maaien van het gras, het wieden van onkruid en het weghalen van alle takken en bladeren. De tuin ziet er schoon uit en het geeft een ruimtelijk gevoel als deze er opgeruimd uit ziet. Geef kleur aan de tuin

De volgende stap is het aankleden van de tuin met kleurrijke bloemen en planten. Kleuren geven een bepaald gevoel aan mensen. In de tuin zijn de kleuren bruin en groen vaak al volop aanwezig. Bruin zorgt voor een ontspannen gevoel en groen is een uitnodigende kleur. Kleuren die toegevoegd kunnen worden zijn:
 - Rood: trekt de aandacht en houdt deze vast
 - Blauw: geeft een gevoel van betrouwbaarheid
 - Roze: perfect voor de aandacht van de jonge vrouw
 - Paars: geeft elegantie aan de tuin
 - Oranje: geeft een moderne tint aan de tuin 

Maak een combinatie van enkele kleuren om het gevoel te creëren dat u zelf wilt. Gebruik hiervoor voornamelijk planten die het voor een lange tijd goed doen. Probeer de kleuren zelf zo te kiezen, dat ze van toepassing zijn op de doelgroep van uw straat of wijk.

De buitenkant van het huis
Een tuin kan nog zo mooi zijn, maar als het huis dat niet is dan zal de eerste indruk nog steeds niet optimaal zijn. Controleer daarom de kozijnen op beschadigingen en kijk of er misschien een likje verf nodig is her en der. Laat eventuele beschadigingen repareren door een specialist voor het beste resultaat. Als de kozijnen in orde zijn, haal er dan wel een doek overheen voor een fris uiterlijk.

Naast de kozijnen zal ook het glas gecontroleerd moeten worden. Als er ergens een barst inzit dan is het verstandig om dit zo snel mogelijk op te lossen. Dit is niet alleen een minpunt voor elke kijker, maar het verhoogt ook je energierekening. Laat ook glas vervangen dat lek is. Huizenkopers willen zo min mogelijk te doen hebben na de aankoop. Lap vervolgens altijd de ramen voor er kijkers komen.

Het laten vervangen en repareren van de kozijnen en het glas kost wel wat, maar met een snelle verkoop bespaar je meer en potentiële kopers hebben geen minpunten waarmee er onderhandeld kan worden over de prijs. De kozijnen prijzen voor een gemiddelde klus variëren van € 1340 tot € 1925 en de glas prijzen van € 185 tot € 265.

Spuit het terras en de tegels schoon
Een tuin is pas helemaal netjes en schoon als het terras en de overige tegels vrij zijn van mos en aanslag. Gebruik hiervoor een hogedrukreiniger met een terrasreiniger aangesloten. Dit zal het beste resultaat geven. Als de tegels van origine een lichte kleur hadden, krijgt de tuin er direct een frissere uitstraling van.

De afwerking
Heeft u een tuinlounge? Zet deze dan neer op het terras, mits het weer het toelaat natuurlijk, en kleed deze aan met kussens. Voor wat meer opvulling en kleur kunt u ook nog een aantal potten met bloemen plaatsen of andere buitenaccessoires.

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons