7 tips om van je tuin een kinderparadijs te maken

Het lenteweer is in aantocht. Tijd om naar buiten te komen en daarom hoef je niet steeds de auto te nemen om naar één of ander pretpark te rijden. Je eigen tuin en zelfs terras bieden meer plezier dan je zou denken!

Veel moeite kost het niet. Het grootste werk zal geleverd worden door de fantasie van je kind. Uren plezier voor jong en oud met de volgende tips.

1. Een (moes)tuintje voor de kinderen
Kinderen vinden het fantastisch om hun eigen groenten, fruit, bloemen of kruiden te planten. Niet alleen leuk, ook nog eens ontzettend leerzaam. Geef ze een grote bak met aarde of maak een stukje tuin vrij. Hoe trots en blij gaan ze niet zijn bij de eerste oogst!

2. Schoolbordverf
Beschilder een stuk muur of schutting met schoolbordverf. Wil of mag je dat niet doen, dan kan je nog altijd een plank multiplex gaan halen en die beschilderen of desnoods een krijtbord kopen. Niets leuker voor kinderen dan met krijt tekenen. Je kan eventueel ook een afdak voorzien. Op die manier spoelen de kunstwerken niet weg bij de eerste regenbui.

3. Maak een tent
Het is en blijft een klassieker: een tent bouwen. Span een koord tussen twee bomen of koop enkele bamboestokken, zoek een oud laken en je bent vertrokken! De kinderen kunnen tekeningen maken op het laken en zo de tent versieren. Of laat de bamboestokken begroeien met klimplanten. Die planten groeien vrij snel en zo kan de tent altijd blijven staan.

4. Een buitenkeuken
Probeer ergens een oude spoelbak op de kop te tikken en maak daarmee een buitenkeuken voor de kleine chef-koks in spe. Zorg misschien ook voor een wateraansluiting. Wat zand of aarde in de buurt en het koken kan beginnen. Aan tafel voor de beste moddertaart ter wereld!

  1. Maak een evenwichtsparcours Spannend toch om zonder vallen de overkant proberen te bereiken! Zoek wat boomstronken of stapel wat stenen, leg een paar balken overdwars en de uitdaging kan beginnen. Je kan het parcours ook eenvoudig veranderen en er nieuwe uitdaging van maken.
6. Een geheime tuin…
Maak een plekje voor de kinderen tussen de planten dat ze kunnen bereiken via een kleine, geheime toegang. Leg er misschien wat oude tegels zodanig dat ze een leuke vloer hebben waar ze op kunnen spelen. Je kan er dan af en toe ook een geheime of mysterieuze boodschap achterlaten!

7. Verstop schatten
De boodschap die je hebt achtergelaten in de geheime tuin kan bijvoorbeeld een schatkaart zijn. Maak een zoektocht om ze langzaam maar zeker tot bij een grote schat te brengen. Je kan dit spreiden over verschillende dagen. Wedden dat ze al uitkijken naar de volgende dag om buiten te mogen spelen!

Bron:
Zimmo

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons