Tijd voor een nieuwe vloer? Trends in vloeren 2016

Begint er sleet te komen op je vloer, ga je bouwen of ben je je huidige vloerbekleding beu? Dan is het misschien tijd om deze eens onder handen te nemen. Uit de massa mogelijkheden die er tegenwoordig zijn, pikken we er enkele hedendaagse trends uit:

Parket is uiteraard een blijver.
In 2016 is de visgraat helemaal terug – hoewel – is die dan ooit weggeweest? Robuuste, brede planken in 90 x 18 cm zijn populair. Naturel en wit zijn de kleuren die het vaakst voorkomen. Verder komen we vooral lichte white wash tinten tegen maar ook de grey wash duikt geregeld op. En mag het wat klassieker, ga dan voor de ruwe rustieke look, zo ben je ook helemaal mee. Groeven en scheuren geven je vloer karakter, imperfectie mag in 2016

Sober en natuurlijk zijn 2 kernwoorden voor 2016.
Na alle drukte van de voorbije jaren worden de vloeren eenvoudiger. Pure en onbewerkte vloeren voeren de boventoon. Hout glimt immers niet van nature. Ook de kleuren zijn sober: grijs, bruin, kortom aardetinten zijn het helemaal. Ze doen denken aan kiezel, klei en steen en zo breng je de natuur naar binnen.

Beton, leisteen en marmer veroveren de woonkamer.
Zowel in laminaatvloeren als in betonnen vloeren komen luxueuze dessins terug. Gemarmerde kleuren met patronen zorgen voor levendigheid in de woon- en/of eetkamer. Maar ze passen ook uitstekend in de keuken of slaapkamer.

Hoe zachter, hoe beter.
Tapijten zijn in 2016 ultra zacht. Bloggers en beurzen zitten hier op dezelfde lijn: er kan geen tapijt genoeg in huis zijn, van muur tot muur, niets is te gek. Uitstekend voor de akoestiek, verbindend en vullend, een tapijt is multifunctioneel. Denk ook hier weer aan zand, mos en steen als je je kleurenpallet samenstelt. Laat het tapijt gerust mee het karakter van je woning bepalen.

Ambachtelijke, in patroon gelegde houten vloerendoen het goed in 2016.
De patronen mogen best wel een beetje bizar ogen en wat gewaagder zijn dan doorsnee. Super trendy, kijk alleen een beetje uit, je raakt er misschien snel op uitgekeken.

Voor de durvers
Wil je werkelijk iets aparts? Ga dan aan het mixen! Combineer verschillende materialen en vormen tot je een uniek geheel hebt. Gebruik geometrische vormen en combineer hout en tegels. Of waarom geen vinyl? Makkelijk in onderhoud, hip en hygiënisch.

Vind je dit een brug te ver? Maak eens een contrasterend patroon onder je eettafel, zodat het lijkt of je er een tapijt hebt onder liggen. Mogelijkheden zat!

Hou altijd rekening met de voordelen én de beperkingen van de verschillende vloertypes. Vloerverwarming gaat met de ene vloer beter samen dan met de andere en sommige vloeren geraken sneller beschadigd als je er wat op laat vallen. Opteer voor een vloer die bij je levensstijl past en helemaal aansluit bij je verwachtingen.


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag