Totaalrendement op vastgoed gehalveerd


De IPD/ROZ Nederlandse Kwartaalindex liet in het tweede kwartaal een totaalrendement zien van 0,3 procent. Dat is een halvering van het rendement in het eerste kwartaal (0,6 procent).

Het indirecte rendement kwam tussen april en juni uit op -1,0 procent, het directe rendement bedroeg 1,3 procent. De cijfers zijn gepubliceerd op de Engelse website van IPD, www.ipd.com

De IPD/ROZ Nederlandse Kwartaalindex omvat directe beleggingen van institutionele beleggers in winkels, kantoren, bedrijfsruimten, woningen en overig vastgoed. Alleen het segment kantoren vertoonde in het tweede kwartaal een negatief totaalrendement. Dat bedroeg -0,5 procent, de som van een indirect rendement van -2,1 procent en een direct rendement van 1,6.

Winkels presteerden traditioneel het best, met een totaalrendement van 1,1 procent (-0,3 indirect en 1,5 direct). De IPD/ROZ Nederlandse Kwartaal database omvat bijna 4.000 objecten, in het bezit van 43 fondsen, met een gezamenlijke waarde van ruim 33 miljard euro.

Gerelateerde artikels

Wil je je residentiële woning verkopen?

Een woning verkopen kan soms best uitdagend lijken. Het is een proces waar de meesten nog niet zo veel ervaring mee hebben. Daarom geven we je graag wat meer uitleg over de wat er allemaal komt kijken bij zo’n verkoop
Lees meer

Een opbrengsteigendom kopen: met welke aspecten moet je rekening houden?

Geld op de bank: vandaag de dag vergaart het meer stof dan dat het opbrengt. Daarom is het slim om je geld op andere manieren in te zetten: door te investeren in vastgoed, bijvoorbeeld. Bezit je al een huis en denk je eraan om een opbrengsteigendom aan te kopen? Dan moet je wel met bepaalde aspecten en kosten rekening houden.
Lees meer

De voordelen van een tweede verblijf aan de Belgische kust!

Ok, dit jaar zit een buitenlandse reis er misschien niet in, maar ook in de komende jaren kan een tweede verblijf aan de Belgische kust je veel plezier schenken. Wij zetten even enkele voordelen van een tweede verblijf aan de kust op een rijtje. En ja, dat zijn er heel wat.
Lees meer

Investeren in onroerend goed: een pand of een fonds?

Wil je investeren in onroerend goed, dan zijn er 2 mogelijkheden: een pand kopen of investeren in een fonds. Investeer je in een fonds, dan spreid je je investering over verschillende panden en jij krijgt via een dividend een deel van de huuropbrengst. Wat is het interessantst?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons