4 september 2012


De IPD/ROZ Nederlandse Kwartaalindex liet in het tweede kwartaal een totaalrendement zien van 0,3 procent. Dat is een halvering van het rendement in het eerste kwartaal (0,6 procent).

Het indirecte rendement kwam tussen april en juni uit op -1,0 procent, het directe rendement bedroeg 1,3 procent. De cijfers zijn gepubliceerd op de Engelse website van IPD, www.ipd.com.

De IPD/ROZ Nederlandse Kwartaalindex omvat directe beleggingen van institutionele beleggers in winkels, kantoren, bedrijfsruimten, woningen en overig vastgoed. Alleen het segment kantoren vertoonde in het tweede kwartaal een negatief totaalrendement. Dat bedroeg -0,5 procent, de som van een indirect rendement van -2,1 procent en een direct rendement van 1,6.

Winkels presteerden traditioneel het best, met een totaalrendement van 1,1 procent (-0,3 indirect en 1,5 direct). De IPD/ROZ Nederlandse Kwartaal database omvat bijna 4.000 objecten, in het bezit van 43 fondsen, met een gezamenlijke waarde van ruim 33 miljard euro.

Bron:
http://www.vastgoedmarkt.nl/nieuws/2012/08/10/Totaalrendement-op-vastgoed-gehalveerd


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag