Top 5 voordelen van gemeenschappelijk wonen

In een groot huis wonen, maar de prijs van een studio betalen!
Dit is ontegenzeggelijk de belangrijkste troef van gedeeld wonen. Je betaalt voor je deel, maar kan van (bijna) het hele huis gebruik maken..

Huishoudelijk werk: ieder om beurt!

Naast de huur kunnen ook de huishoudelijke taken worden gedeeld. Een goede organisatie is uiteraard een absolute must.

Voor het gezelschap

Alleen is maar alleen, en vaak is het gewoon fijn om andere mensen in huis te hebben. Voor een leuke babbel als je je een beetje down voelt, bijvoorbeeld!

Tijd besparen

Als je het goed met je huisgenoten kan vinden, kan je je zo organiseren dat het dagelijkse leven een beetje makkelijker wordt. De ene kookt voor de lunch, terwijl de andere het avondmaal bereidt.

Bijleren van huisgenoten

Wie samenleeft met anderen, zal sneller nieuwe dingen leren en zichzelf misschien zelfs beter leren kennen. Klaar om de stap te wagen?

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Mag je als huurder andere mensen bij je laten ‘inwonen’?

Je huurt een huis of appartement. Mag je dan een nieuwe partner (al dan niet met kinderen) of een vriend(in) bij jou komen laten inwonen? Heb je daar de toestemming van je verhuurder voor nodig?
Lees meer

Welke verzekering moet je als huurder écht hebben?

Wanneer je een huisje of appartement huurt, heb je misschien nooit het gevoel dat het jouw eigendom is. Moet je dan wel een verzekering aangaan? En waarom precies? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Deze bedragen kan je van je verhuurder terugvragen als je een studentenkamer huurde!

Als je een studentenkamer huurt die in Vlaanderen ligt, kan je de kosten die je betaalde voor het gebruik van water en energie wel eens terugvragen van je verhuurder. Wat moet je daar van weten en wat kan je juist vragen?
Lees meer

Zo kan je te werk gaan als je na het einde van de huur nog wil blijven wonen!

Je huurt een huis of appartement waarbij de huurovereenkomst door jou of je verhuurder werd opgezegd. Omdat de woning waarnaar je zou verhuizen niet klaar is of omdat één van je kinderen zwaar ziek geworden is wil je iets langer in het huurpand blijven. Maar kan dat wel en hoe ga je daarbij dan te werk?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons