TOP 5 planten voor de werkruimte

Of je kantoor nu in een bedrijf is gevestigd, je van thuis werkt of zelfstandig ondernemer bent: planten verhogen de productiviteit en verlagen het stressniveau in elke werkruimte. Bovendien zuiveren ze de lucht,wat zeer welkom is in een kantoor met airconditioning. Hou bij het kiezen van de planten rekening met hoeveel licht ze nodig hebben (niet veel) en hoeveel plaats ze vereisen.

Dracaena marginata

De perfecte plant voor een werkruimte. Niet veeleisend en kan perfect worden blootgesteld aan onregelmatige besproeiing, terwijl de lucht wordt gezuiverd. Aangezien hij recht omhoog groeit, neemt hij weinig ruimte in beslag. In de halfschaduw geplaatst, zal deze plant mooie en grote bladeren opleveren.

Peperomia metallica

Met zijn compacte en afgeronde bladeren zorgt de peperomia metallica voor een prachtig decoratief effect wanneer hij op een bureau of meubel wordt gezet. Zijn sterke punt is dat hij het licht van tl-buizen en led’s zeer goed verdraagt.

Sansevieria cylindrica

Nog zo’n bijzondere plant. Niet erg veeleisend wat water betreft, aangezien hij twee tot zelfs drie weken zonder kan blijven. Kan zowel tegen tocht als droge lucht, maar ook zowel daglicht als kunstmatig licht.

Dracaena sanderiana

Deze plant wordt ook wel “Chinees Riet” genoemd en vaak in verband gebracht met feng shui. Je kan ‘m telen in potgrond maar ook direct in gedestilleerd of gefilterd water, aangezien hij gevoelig is voor chemicaliën. Heeft licht nodig heeft (maar geen direct zonlicht) en haat tocht en plotselinge temperatuurschommelingen.

Neoregelia carolinae

Zijn mooie bladeren blozen net voor de bloei, hij is gemakkelijk te kweken en hangt. De kamertemperatuur moet tussen 5 en 24°C bedragen aangezien warmte essentieel is voor zijn ontwikkeling. De neoregelia houdt van fel licht maar niet van direct zonlicht.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons