Tips voor een lagere energiefactuur deze winter!

Wat doe jij het liefst: een weekend er tussenuit of je energierekening betalen? Daar heb je vast niet lang over moeten nadenken. Toch is de kans groot dat jij veel te veel betaalt voor je stookfactuur. En dan blijft er natuurlijk weinig geld over voor dat weekendje weg. Deze tien tips maken het verschil!

1. Sluit gordijnen en rolluiken
Laat op koude avonden je rolluiken naar beneden. Of sluit de gordijnen. Het is niet alleen gezelliger, de warmte blijft ook beter binnen en de koude buiten.

2. Laat je ketel nakijken
Een goed onderhouden verwarmingsinstallatie, is een zuinige installatie. Sla geen verplichte controle over. Het doet wonderen voor het rendement.

3. Hou het ’s nachts koel
Zet je thermostaat ’s nachts op 13° tot 15° C. Of schakel je verwarming helemaal uit. Doe dit een half uur voor je gaat slapen.

4. Isoleer de verwarmingsleidingen
Lopen er warmwaterleidingen in niet-verwarmde ruimtes? Pak ze dan in met buisisolatie. Zo gaat er geen warmte verloren.

5. Breng een radiatorfolie aan
Wist je dat een radiator warmte naar alle richtingen uitstraalt? Dus ook naar je buitenmuur. Een folie achteraan je radiator weerkaatst alles naar binnen.

6. Isoleer je dak
Nu zijn we gearriveerd bij de echte factuurkrakers! Door je dak gaat 30 % van de warmte in huis verloren. De oplossing is simpel: isoleren! 

7. Isoleer je muren
Nog snoeien in je stookkosten? Laat dan je muren na-isoleren. Met spouwmuur- of gevelisolatie.

8. Vervang je ramen en deuren
Oud schrijnwerk kan isolerend gezien niet tippen aan moderne ramen en deuren. Om over het uitzicht nog maar te zwijgen.

9. Vervang je ketel
Heeft je verwarmingsinstallatie meer dan tien jaar op de teller? Dan is het tijd om je ketel te vervangen. Snel gebeurd en een fikse besparing!

10. Speel politie voor jezelf
De cijfers op de energiefactuur van een woning zijn onlosmakelijk verbonden met de bewoners. Jij dus! Spring daarom zuinig om met energie en water. Dat klinkt misschien cliché, maar het maakt wel degelijk een verschil.

Bron:
Livios.be


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag