Tips voor een lagere energiefactuur deze winter!

Wat doe jij het liefst: een weekend er tussenuit of je energierekening betalen? Daar heb je vast niet lang over moeten nadenken. Toch is de kans groot dat jij veel te veel betaalt voor je stookfactuur. En dan blijft er natuurlijk weinig geld over voor dat weekendje weg. Deze tien tips maken het verschil!

1. Sluit gordijnen en rolluiken
Laat op koude avonden je rolluiken naar beneden. Of sluit de gordijnen. Het is niet alleen gezelliger, de warmte blijft ook beter binnen en de koude buiten.

2. Laat je ketel nakijken
Een goed onderhouden verwarmingsinstallatie, is een zuinige installatie. Sla geen verplichte controle over. Het doet wonderen voor het rendement.

3. Hou het ’s nachts koel
Zet je thermostaat ’s nachts op 13° tot 15° C. Of schakel je verwarming helemaal uit. Doe dit een half uur voor je gaat slapen.

4. Isoleer de verwarmingsleidingen
Lopen er warmwaterleidingen in niet-verwarmde ruimtes? Pak ze dan in met buisisolatie. Zo gaat er geen warmte verloren.

5. Breng een radiatorfolie aan
Wist je dat een radiator warmte naar alle richtingen uitstraalt? Dus ook naar je buitenmuur. Een folie achteraan je radiator weerkaatst alles naar binnen.

6. Isoleer je dak
Nu zijn we gearriveerd bij de echte factuurkrakers! Door je dak gaat 30 % van de warmte in huis verloren. De oplossing is simpel: isoleren! 

7. Isoleer je muren
Nog snoeien in je stookkosten? Laat dan je muren na-isoleren. Met spouwmuur- of gevelisolatie.

8. Vervang je ramen en deuren
Oud schrijnwerk kan isolerend gezien niet tippen aan moderne ramen en deuren. Om over het uitzicht nog maar te zwijgen.

9. Vervang je ketel
Heeft je verwarmingsinstallatie meer dan tien jaar op de teller? Dan is het tijd om je ketel te vervangen. Snel gebeurd en een fikse besparing!

10. Speel politie voor jezelf
De cijfers op de energiefactuur van een woning zijn onlosmakelijk verbonden met de bewoners. Jij dus! Spring daarom zuinig om met energie en water. Dat klinkt misschien cliché, maar het maakt wel degelijk een verschil.

Bron:
Livios.be

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons