7 trucs om je slaapkamer duur te doen lijken

In je slaapkamer kom je tot rust. Het belangrijk om er de juiste balans tussen sfeer, functionaliteit en persoonlijkheid te vinden. En dat hoeft niet veel geld te kosten. We geven je 7 simpele en goedkope trucs om je slaapkamer echte klasse te geven.

Met een stijlvolle slaapkamer maak je indruk. Op jezelf en op je (potentiële) partner. Investeren in de uitstraling van je slaapkamer is altijd een goed idee. Haal inspiratie uit deze 7 trucs.

1. Sierkussens
Er is iets luxueus aan stevig gevulde sierkussens, die je slaapkamer een extra touch geven. Plaats de kussens op je bed aan het hoofdeinde. Je hebt de keuze uit duizenden verschillende soorten: met felle kleuren, in een nepbonte uitvoering, met mooie patronen, in het leer (echt waar) … 

Kies wat het best bij je stijl past, maar gooi alsjeblieft die kussens van toen je 15 was – met quotes zoals ‘I love you, teddybear’ – weg.

2. Stijlvolle hanglamp
Heb je zo’n simpele plafonnière (of boob lamp, zoals ze deze gedrochten in de VS noemen)? Dan komt je slaapkamer nogal gewoontjes over. Ga eerder voor luxueus ogende en sfeervolle hanglampen. Of dat veel hoeft te kosten? Absoluut niet. Een zoektocht online brengt je snel naar goedkope alternatieven.

3. Denk eens na over je nachtkastje
Een pot nachtcrème, kabels, een kapotte wekkerradio, een half glas water (of is het wodka?) en 3 boeken die je voor 25% hebt uitgelezen. Het maakt je nachtkastje rommelig.

Laat enkel wat essentiële elementen op je nachtkastje: een klein plantje, een mooi lampje en een flesje parfum bijvoorbeeld.

4. Ga voor een pronkstuk
Je slaapkamer moet allesbehalve vol staan. Een mooi bed met prachtig houtsnijwerk, een fluwelen fauteuil en een vergulde dressoir zijn voorbeelden van echte pronkstukken. Kies wijs en ga niet voor te veel bling bling, maar één stijlvol element die perfect in je slaapkamer past.

5. Hou de vloer leeg
Een rommelige slaapkamer ziet er nooit luxueus uit. Hou daarom zeker de vloer leeg. Geen stapels boeken, kabels of vuile onderbroeken. Je weet nooit wie je slaapkamer komt inspecteren.

6. Upgrade je meubels
Als je meubels nog niet adembenemend ogen, kan je ze een eenvoudige upgrade geven. Met wat (kalk)verf of nieuwe koperen handvaten zien je meubels er twee keer zo duur uit dan ze zijn.

7. Voeg groen toe
Planten kosten niet veel. Maar ze geven een extra luxe aan je kamer. Kleine potjes met cactussen, een grote varen of een palmboompje. Alles kan! Zorg alleen dat je niet vergeet om ze water te geven.

Besluit
Je slaapkamer kan je dus snel en eenvoudig een luxueuze touch geven. Met enkele basisregels en wat kleine kluswerken maak je met je slaapkamer gegarandeerd indruk!

Bron:
Hebbes


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag