5 tips om je woning deze zomer nog te verkopen


Klaar voor de volgende stap? En bereid om je woning te verkopen? Dan weet je dat er heel wat bij komt kijken. Met deze tips start je met voorsprong en zorg je ervoor dat je woning snel wordt verkocht aan de prijs die jij voor ogen had.


Volg deze 5 tips om je woning snel te verkopen.


1. Voer de nodige herstellingen uit

Potentiële kopers overtuig je niet met scheuren, barsten en lekkende kranen. Hoe minder kleine gebreken, hoe beter je woning overkomt. Maak een lijst van alle kleine gebreken, en los ze allemaal op.


Denk er ook aan dat je best geen gebreken verborgen houdt voor potentiële kopers. Dit kan achteraf heel wat problemen opleveren.


2. Schakel een makelaar in

Makelaars zijn specialisten in hun vak. Net zoals slagers goed zijn in vlees, zijn makelaars meesters in het verkopen van woningen. Ze kunnen je helpen om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kopers.


Met een makelaar verkoop je je woning gemiddeld sneller en voor meer geld.


3. Geef je woning een kleine upgrade

Maak je woning zo aantrekkelijk mogelijk. Een extra likje verf kan wonderen doen. Een nieuwe brievenbus of deurbel ook. Ga op zoek naar elementen die je woning mooier en stijlvoller maken.


Durf te investeren, want zulke dingen renderen echt.


4. Zorg voor aangename geuren

Kopen doen we niet alleen met onze ogen, maar met alle zintuigen: we willen zien, voelen en … ruiken. Je woning ruikt dus best niet naar een beerput, maar naar versgebakken koekjes en bloemen.


In de lente en zomer is het belangrijk om voldoende bloemen in je woning te hebben. De combinatie met het zonlicht zorgt voor een hemelse combinatie van een mooi zicht en prachtige geuren.


5. Wees realistisch

Oké, je woning is nu volledig klaar voor een succesvolle verkoop. Goed zo. Verwacht echter niet dat je woning op twee dagen verkocht zal zijn. Wees geduldig en denk niet dat je je vraagprijs onmiddellijk aangeboden zal krijgen.


Laat het verkoopproces zijn gang gaan, uiteindelijk kom je er wel.


Besluit

Wil je een woning verkopen? Dan heb je eerst heel wat voorbereidingswerk. Gelukkig kan je terugvallen op een ervaren makelaar die je begeleidt. Wees echter realistisch over het hele proces.


Bron:

Habitos


Deel dit artikel

Ontvang je gratis gids

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag