Tips om je kot in te richten voor het nieuwe academiejaar

Ga je op kot en heb je nog heel wat in te richten? No worries. Met onderstaande tips maak je van je studentenkamer een waar blok- en feestparadijs.

Functies combineren
Eigen aan een studentenkamer is dat ze aan de kleine kant is. Geen nood. Je kunt deze kamer zodanig benutten dat je zowel kunt koken, slapen, tv-kijken en vooral studeren. Een eethoek versus zetel, of een hoogslaper met daaronder een bureau of zetel: het kan allemaal.

Maximale opbergruimte
In een kleine kamer lijken de muren wel naast elkaar te staan. Kwestie van ze goed te gebruiken. Een rek tot aan het plafond betekent een maximale opbergruimte. Ook in je keukentje kun je opbergen tot aan het plafond.

Verlicht je geest
Best plaats je je bureautje aan het raam, zodanig dat je met natuurlijk licht en eventueel met frisse lucht – met het raam open – kunt studeren. Vergeet aan je bureau zeker je bureaulamp niet.

Ergonomische bureau
Geen studentenkamer zonder bureautje en bureaustoel. Waak erover dat je een goede, ergonomische stoel koopt zodanig dat je geen lichamelijke klachten hoeft te hebben bij het urenlange studeren.

Volop decoreren
Geen kot zonder leuke decoratie. Een tapijtje, kaarsjes, kussens, fotokaders of muurstickers. Ze helpen allemaal om het aangenaam vertoeven te maken op je kot.

Shoppen shoppen shoppen!
Voor je op koopjesjacht naar allerlei winkels vertrekt, kun je evengoed een kijkje nemen naar tweedehandsspullen op internet of een kringloopwinkel binnenstappen of rommelmarkt doen.

Must-haves
Potten om te kokerellen, een wekker of microgolfoven. Het zijn maar enkele voorbeelden van dingen die je best meeneemt als je op kot wil overleven. 


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag