Investeren in vastgoed: 5 steengoede tips

Van plan om een huis of appartement te kopen om daarna door te verkopen of te verhuren? Beperk het risico tot een minimum en houd rekening met volgende tips …

1. Ligging is alles
Ligging, ligging en nog eens ligging. Dat is de doorslaggevende factor om een goede investering in vastgoed te doen. Wie een pand aankoopt op een toplocatie, moet zich geen zorgen maken over waardeverlies. Er zullen altijd kopers of huurders opduiken die hier de juiste prijs voor willen betalen.

Grote wijzigingen in de buurt, zoals de bouw van een station, school of groot kantoorgebouw, kunnen de waarde wel beïnvloeden.

2. Ken je huurder
Nog veel te weinig houden investeerders rekening met de huurder die ze in huis halen. Nochtans bepaalt een goede of slechte huurder in belangrijke mate het rendement op de investering.

Zeker wie maar één appartement verhuurt, en dus niet over een gespreide vastgoedportefeuille beschikt, kan zich veel kopzorgen besparen door niet met de eerste de beste in zee te gaan.

3. Weet wat je gezin wil
Particuliere beleggers komen soms voor verrassingen te staan als ze niet - vooraleer in vastgoed te investeren - goed overleggen met hun naaste omgeving.

Kinderen die voor arts of in het buitenland willen studeren, een partner die droomt van een nieuwe keuken of een zoon die voor zijn werk een nieuwe auto nodig heeft: het zijn allemaal financiële risico’s die moeten ingecalculeerd worden.

4. Laat het gezeur voor anderen
Er zijn mensen die liever hun geld op een spaarboekje zetten omdat ze dan geen zorgen hebben om in de woning die ze verhuren een defecte kraan te vervangen, achterstallige huur op te eisen of de gevel te reinigen.

Zij kunnen echter een beroep doen op firma’s die ‘all-in’ de klanten ontzorgen en alle contacten met de huurders afhandelen. Uiteraard is hier wel een prijskaartje aan verbonden.

5. Styling loont
Zoals meisjes zich opmaken om op een fuif beter voor de dag te komen, wordt ook vastgoed dat in de aanbieding staat, ‘gepimpt’. Voor verkopers loont het beslist de moeite om te investeren in het wegwerken van de visuele minpunten.

Vanuit de koperszijde is het de kunst hier doorheen te kijken en het potentieel van de woning te ontdekken zonder de inboedel en met de renovatiemogelijkheden. Een expert meenemen voor discreet advies kan nooit kwaad.

Bron:
Hebbes

Gerelateerde artikels

Wil je je residentiële woning verkopen?

Een woning verkopen kan soms best uitdagend lijken. Het is een proces waar de meesten nog niet zo veel ervaring mee hebben. Daarom geven we je graag wat meer uitleg over de wat er allemaal komt kijken bij zo’n verkoop
Lees meer

Een opbrengsteigendom kopen: met welke aspecten moet je rekening houden?

Geld op de bank: vandaag de dag vergaart het meer stof dan dat het opbrengt. Daarom is het slim om je geld op andere manieren in te zetten: door te investeren in vastgoed, bijvoorbeeld. Bezit je al een huis en denk je eraan om een opbrengsteigendom aan te kopen? Dan moet je wel met bepaalde aspecten en kosten rekening houden.
Lees meer

De voordelen van een tweede verblijf aan de Belgische kust!

Ok, dit jaar zit een buitenlandse reis er misschien niet in, maar ook in de komende jaren kan een tweede verblijf aan de Belgische kust je veel plezier schenken. Wij zetten even enkele voordelen van een tweede verblijf aan de kust op een rijtje. En ja, dat zijn er heel wat.
Lees meer

Investeren in onroerend goed: een pand of een fonds?

Wil je investeren in onroerend goed, dan zijn er 2 mogelijkheden: een pand kopen of investeren in een fonds. Investeer je in een fonds, dan spreid je je investering over verschillende panden en jij krijgt via een dividend een deel van de huuropbrengst. Wat is het interessantst?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons