Tips en ideeën voor houten binnendeuren

Houten binnendeuren zijn vaak een evidente keuze bij allerhande types van woningen. Een houten deur is strak, geeft stijl en heeft zijn populariteit nog niet verloren. Er zijn dan ook heel wat mogelijkheden die we met plezier even voor je oplijsten.  

1. Houten schuifdeuren   De houten schuifdeur wint nog steeds aan populariteit. Logisch, je verliest heel wat minder plaats en ruimtes kunnen naadloos in mekaar overvloeien. Bovendien kan je als je wil de deur zelfs laten verdwijnen in de muur, maar ook een meer traditionele schuifdeur met simpel ophangsysteem is natuurlijk mogelijk.   2. Houten blokdeuren
Bij deze redelijke recente trend worden de deuren volledig in de muur geplaatst, waardoor een doorlopende wand ontstaat. De deur wordt meestal in dezelfde kleur als de muur afgewerkt om dit effect te bekomen. Onzichtbare scharnieren houden deze deur op zijn plaats. Als je echter nog aan het bouwen bent, hou je hier beter op voorhand rekening mee, als je deze mogelijkheid in overweging neemt. Je hebt deze oplossing zowel met deuren die naar binnen- als naar buiten open draaien.    3. Hoge deuren
Hiermee bedoelen we kamerhoge deuren op maat afgewerkt. Zeker in oude herenhuizen is dit een klassevolle optie. Hier zijn zowel zwaai- als schuifdeuren mogelijk.   4. Zwaaideuren
De klassieke oplossing. Het enige nadeel is dat je wel wat plaats moet hebben, zodat de deur vlot open en dicht kan. Uiteraard kan je deze deuren personaliseren op maat. 

5. Pivoterende houten deur   Bij dit type deur bevinden de scharnieren zich niet aan de zijkanten maar aan de boven- en onderkant. De ene kant draait dan ook naar voren bij het openen, de andere naar achteren. Deze deuren zijn redelijk uniek en vallen dan ook zeker op in je interieur. Een grote deuropening is wel aangewezen en je offert wel wat plaats op voor dit juweeltje.    Houten binnendeuren komen meestal in 2 vormen. Je hebt de massief houten deuren en de deuren met een houten fineerlaag. 

Massief houten deur
Hier gaat het om houten deuren met platen tussen. Kwaliteitsvol en robuust. Deze deuren kunnen perfect op maat afgewerkt worden.

Deur met houten fineerlaag
De uitstraling van hout maar dan goedkoper. Deze zijn vervaardigd uit MDF-platen met daartussen spaanplaat of celroosterkarton. Deze deuren worden afgewerkt met een houten fineerlaag. Deze fineerlaag kan je aanpassen aan je smaak.

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons