Tips en ideeën voor houten binnendeuren

Houten binnendeuren zijn vaak een evidente keuze bij allerhande types van woningen. Een houten deur is strak, geeft stijl en heeft zijn populariteit nog niet verloren. Er zijn dan ook heel wat mogelijkheden die we met plezier even voor je oplijsten.  

1. Houten schuifdeuren   De houten schuifdeur wint nog steeds aan populariteit. Logisch, je verliest heel wat minder plaats en ruimtes kunnen naadloos in mekaar overvloeien. Bovendien kan je als je wil de deur zelfs laten verdwijnen in de muur, maar ook een meer traditionele schuifdeur met simpel ophangsysteem is natuurlijk mogelijk.   2. Houten blokdeuren
Bij deze redelijke recente trend worden de deuren volledig in de muur geplaatst, waardoor een doorlopende wand ontstaat. De deur wordt meestal in dezelfde kleur als de muur afgewerkt om dit effect te bekomen. Onzichtbare scharnieren houden deze deur op zijn plaats. Als je echter nog aan het bouwen bent, hou je hier beter op voorhand rekening mee, als je deze mogelijkheid in overweging neemt. Je hebt deze oplossing zowel met deuren die naar binnen- als naar buiten open draaien.    3. Hoge deuren
Hiermee bedoelen we kamerhoge deuren op maat afgewerkt. Zeker in oude herenhuizen is dit een klassevolle optie. Hier zijn zowel zwaai- als schuifdeuren mogelijk.   4. Zwaaideuren
De klassieke oplossing. Het enige nadeel is dat je wel wat plaats moet hebben, zodat de deur vlot open en dicht kan. Uiteraard kan je deze deuren personaliseren op maat. 

5. Pivoterende houten deur   Bij dit type deur bevinden de scharnieren zich niet aan de zijkanten maar aan de boven- en onderkant. De ene kant draait dan ook naar voren bij het openen, de andere naar achteren. Deze deuren zijn redelijk uniek en vallen dan ook zeker op in je interieur. Een grote deuropening is wel aangewezen en je offert wel wat plaats op voor dit juweeltje.    Houten binnendeuren komen meestal in 2 vormen. Je hebt de massief houten deuren en de deuren met een houten fineerlaag. 

Massief houten deur
Hier gaat het om houten deuren met platen tussen. Kwaliteitsvol en robuust. Deze deuren kunnen perfect op maat afgewerkt worden.

Deur met houten fineerlaag
De uitstraling van hout maar dan goedkoper. Deze zijn vervaardigd uit MDF-platen met daartussen spaanplaat of celroosterkarton. Deze deuren worden afgewerkt met een houten fineerlaag. Deze fineerlaag kan je aanpassen aan je smaak.

Gerelateerde artikels

Hoe pak je een aanbouw aan? 4 Tips!

Net een woning gekocht, maar mag het wat meer zijn? Overweeg dan een aanbouw of uitbouw. Zo schep je extra ruimte, al komt er wel wat bij kijken. Wij vertellen je alvast hoe je deze uit- op aanbouw efficiënt aanpakt en geen stappen over het hoofd ziet.


Lees meer

Een pelletkachel plaatsen: hoeveel kost dat?

Steeds meer mensen vallen voor een pelletkachel! Zuinig, redelijk ecologisch, performant en gemakkelijk in gebruik, het is voor veel mensen een goede keuze als bijverwarming. Sommigen, zoals ik, maken er zelfs hun hoofdverwarming van! Maar hoeveel kost een installatie?
Lees meer

Strengere energielabels vanaf maart 2021: dit verandert er!

Vanaf 1 maart 2021 worden de huidige energielabels voor elektrische toestellen strenger: de labels A+++, A++ en A+ verdwijnen. Je vindt de nieuwe labels al vanaf 1 november 2020 op sommige apparaten in de winkel. Waarom veranderen ze? En wat verandert er precies?
Lees meer

Mag je (ver)bouwen op zon- en feestdagen?

Timmer je momenteel aan je droomhuis? Fijn! Dan wil je natuurlijk dat je nieuwe stek zo snel mogelijk in orde is. En dus benut je elk vrij moment om te klussen. Maar mag dat eigenlijk wel op een zondag? En wat met feestdagen? Het is niet meer dan normaal dat je je verbouwingswerken of de bouw van je huis zo snel mogelijk achter de rug wilt hebben. Zelfs al moet je daarvoor elke zondag en elke andere vrije dag die je hebt aan de slag op de werf. Maar niet te vergeten: in België bestaat er zondagsrust. Mag je dan zomaar boren en timmeren op zon- en feestdagen? Het woord zondagsrust zegt eigenlijk al genoeg: op zondag moet je rusten. Maar dat betekent niet dat je geen werken mag uitvoeren, want de zondagsrust heeft voornamelijk betrekking op werknemers. Je aannemer om een extra inspanning vragen op een zondag of op een feestdag, dat kan dus niet.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons