Tips als je huis niet verkocht raakt

Staat je huis al een tijd in de verkoop en raakt het maar niet verkocht? Overweeg dan eens de tips van een vastgoedstylist. Waarschijnlijk is je huis daarna wel snel verkocht.

Kamer neutraliseren
Vraag je om te beginnen eens het volgende af:
Heb je een opvallend of gedateerd interieur?
Heb je een interieur met felle of juist heel donkere kleuren? Of is je interieur erg gedateerd? Dan leidt je je koper daarmee af. Hij kijkt niet meer naar je huis en de ruimtes in het huis, maar naar je interieur. 

Is je huis schoon en opgeruimd gepresenteerd?
Een schoon huis geeft kopers een goed gevoel. Als je huis dus niet schoon is en bovendien overal rotzooi ligt, dan geef je de koper niet de kans om naar je huis te kijken. Kopers zien alleen rotzooi en vragen zich ondertussen af of je wel goed voor je huis gezorgd hebt. Oftewel of je huis wel goed onderhouden is. 

Hoe zien de verkoopfoto’s er uit?
Zijn de foto’s scherp? Tonen de foto’s de ruimtes? En zijn de gefotografeerde ruimtes opgeruimd?Zijn op de foto’s niet al te veel persoonlijke spullen zichtbaar? Laat de foto’s door een vastgoedstylist maken. Die weet hoe je moet fotograferen en wat je snel aan styling kunt doen, al is het alleen voor de foto. 

Wie doet de bezichtigingen?
Bezichtigingen kun je als verkoper beter niet zelf doen. Een koper zal namelijk tegen een onafhankelijke partij, zoals een makelaar, makkelijker eerlijke feedback geven, dan aan de eigenaar van het huis zelf. Een goede verkoper weet bovendien door te vragen. Zo komt hij er snel achter wat de beweegredenen van een koper zijn om wel of niet een bod te doen. 

Is de prijs juist?
De verkoopprijs van je huis wordt bepaald door de ligging, de grootte, de architectuur en staat van onderhoud van je huis. Als je ‘te veel’ voor je huis vraagt, duurt het langer voordat je een koper vindt, die dat wil betalen voor jouw huis. Als je die al vindt.

Neem feedback ter harte
Natuurlijk is het als eigenaar lastig om onbevooroordeeld naar je eigen huis te kijken. Je hebt tenslotte een emotionele binding met je huis. Als je dus niet weet waar het aan ligt dat je huis niet verkocht raakt vraag dan feedback. Bijvoorbeeld aan eerdere kijkers, die uiteindelijk geen bod hebben geplaatst. Of vraag familie, vrienden welke punten zij goed en niet goed vinden aan jouw huis en waarom ze het wel of niet zouden willen kopen. Daar leer je van. Wellicht kun je de pluspunten beter tot hun recht laten komen en (een aantal van) de minpunten verhelpen. Een vastgoedstylist kan je hierbij zeker helpen! 

Uit de verkoop
Wil je het goed aanpakken? Haal je huis dan tijdelijk uit de verkoop. De markt is voor kopers zo transparant onder andere door het internet, dat alleen styling en nieuwe foto’s niet werken. Haal je huis dus uit de verkoop, los de punten op die je kunt oplossen, styl je huis en laat vervolgens nieuwe foto’s maken. Daarna zet je je huis terug in de verkoop. Je huis komt ‘in the ‘picture’ omdat het nieuw in de verkoop is en de betere presentatie gaat zeker meer bezichtigingen opleveren. En kijkers zijn uiteindelijk kopers…

Bron:
Habitos

Gerelateerde artikels

Wat is de invloed van de EPC score op de verkoopprijs van je woning?

Zonnepanelen, dakisolatie, dubbele beglazing … Er zijn heel wat investeringen waarmee we onze woningen groener kunnen maken. Maar wat is de impact van deze duurzame oplossingen op de waarde en de verkoopprijs van ons huis of appartement?
Lees meer

Coronavirus: Zoveel zal je huis in waarde dalen!

De prijsverlaging van huizen in België door de coronacrisis lijkt beperkt. Dit is wat Belfius verwacht…
Lees meer

Gevolgen voor Epc door Coronacrisis

Eigenaars die een woning willen verkopen of verhuren krijgen uitstel voor de opmaak van een EPC.
Lees meer

Homestaging is hot!

Nu de huisbezoeken weer kunnen doorgaan krijgt homestaging ongetwijfeld weer een boost. Deze trend komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Met weinig geld je woning zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële kopers. Wij geven je alvast enkele tips en tricks mee.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons