“Test Oximo gratis voor 14 dagen”

Het gebeurt vaak dat een vastgoedmakelaar bij de verkoper thuis komt om hem daar zijn opdracht toe te lichten. Indien zij tot een akkoord komen kan de bemiddelingsovereenkomst bij de verkoper thuis worden ondertekend, maar ook op het kantoor van de makelaar. Dit onderscheid is belangrijk indien de verkoper achteraf wenst de overeenkomst op te zeggen. Wordt de overeenkomst namelijk ondertekend op het kantoor van de makelaar, dan beschikt de verkoper over een herroepingstermijn van 7 werkdagen. Ondertekent de verkoper de overeenkomst bij zich thuis maar in het bijzijn van de makelaar, dan kan hij zich beroepen op een herroepingstermijn van 14 kalenderdagen.

De termijnen waarbinnen en de wijze waarop een herroeping dient te gebeuren worden vastgelegd in de overeenkomst. Het gebeurt echter wel eens dat de verkoper niet onmiddellijk een kopie ontvangt van de bemiddelingsovereenkomst en dus pas na het verstrijken van de herroepingstermijn op de hoogte wordt gesteld van de herroepingsmogelijkheden. Zo hangt hij vast aan de makelaar, en dient hij hem bovendien bij effectieve verkoop nog een commissie te betalen.

Oximo wenst aan deze praktijken een einde te stellen. Wij zijn immers geen klassieke vastgoedmakelaar maar werken op een innovatie manier, namelijk via een online vastgoedplatform. Het sluiten van de bemiddelingsovereenkomst gebeurt via het internet en valt zo onder de specifieke wetgeving van “overeenkomsten op afstand”. De wetgever bepaalt voor deze overeenkomsten steeds een herroepingstermijn van 14 kalenderdagen. U kan m.a.w. Oximo uitproberen voor een periode van 14 kalenderdagen. Indien u niet tevreden bent kan u binnen deze termijn moeiteloos en zonder extra kosten opzeggen. Doordat de contractsluiting online gebeurt heeft de verkoper steeds inzage in het contract en is hij op de hoogte van de mogelijkheden en de wijze van herroeping. 

Bovendien zijn alle verplichte precontractuele documenten (vb. EPC, keuringsattest,…) steeds online raadpleegbaar door elke “geregistreerde gebruiker”. Een verkoop via ons vastgoedplatform kan ook niet worden gesloten indien deze documenten ontbreken. Door op deze wijze te werken probeert Oximo een transparantie te creëren, die zowel de belangen van de koper als van de verkoper beschermen. De verkoopprocedure voldoet niet alleen aan alle wettelijke voorwaarden, maar is daarenboven volledig sluitend. Betwistingen achteraf worden op deze manier uitgesloten.

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons