Snapstore by Cameleon grote winnaar van de BeCommerce Awards 2012!

 
Brussel, 11 mei 2012 – Gisterenavond werden voor de zevende keer de BeCommerce Awards uitgereikt door BeCommerce. De grote overwinnaar van deze editie is SNAPSTORE by CAMELEON (snapstore.be). Dit jaar schreef een recordaantal van 120 webshops zich voor de BeCommerce Awards in, waaronder 41 voor de award Beste Starter. De Starter Award werd uitgereikt aan Torfs.be, de Mobile Award werd uitgereikt aan Vente-Exclusive.com en die van Cross Border Award aan Bivolino.com. De jury bestond uit een combinatie van hoofdredacteurs, gerenommeerde professionals en e-commerce specialisten onder het voorzitterschap van Jan Kriekels, een innovatieve Belgische ondernemer. De Belgische online consument liet zijn stem eveneens gelden en koos zijn favoriete e-shop binnen 9 verschillende productcategorieën. De uitreiking van de BeCommerce Awards vond dit jaar plaats in het prachtige kader van het Koloniënpaleis in Tervuren.

Patricia Ceysens, voorzitter van BeCommerce: “Met deze Awards wil BeCommerce de ontwikkeling van e-commerce in België ondersteunen. De vakprijzen die door de jury worden uitgereikt, onderlijnen het professionele niveau van onze online winkels. Door de publieksprijzen te organiseren onder negen verschillende categorieën, willen we de consument dan ook actief betrekken bij de uitreiking van de Awards.”  Sinds de eerste uitreiking van de BeCommerce Awards in 2006, zijn het internetgebruik en de e-commerce spectaculair toegenomen. BeCommerce schat zelfs dat de online aankopen in België sinds 2006 met maar liefst 300% gestegen zijn.

EN DE WINNAARS ZIJN…

Publieksprijzen 2012
De Publieksprijzen werden uitgereikt in 9 categorieën. Op dinsdag 8 mei - om middernacht – werd de stemming voor de Belgische consumenten afgesloten. Op dat moment was er een indrukwekkend aantal van 49.313 stemmen geregistreerd. De consument beoordeelde de deelnemende webwinkels steeds per categorie op 10 verschillende aspecten waaronder veiligheid van betalen, klantenservice, prijsniveau, promotionele acties, levering en de overzichtelijkheid van de website, …

De zorgvuldige analyse van de stemmen leverde de volgende winnaars op in de verschillende categorieën:
· Auto & Toebehoren: Banden-pneus-online.be
· Consumentenelektronica: Vandenborre.be
· Huis, Tuin & Dier: Fuchsia.be
· Kleding & Toebehoren: Omoda.be
· Multimedia: Cosmox.be
· Ontspanning en Vrije Tijd: KVMechelenFanshop.be
· Reizen: Sunjets.be
· Schoonheid & Gezondheid: Yvesrocher.be
· Vliegtickets: Jetairfly.com

Vakprijzen 2012
De Belgische webwinkels die streden om de Starter Award, de Mobile Award en de Cross Border Award werden geëvalueerd aan de hand van de volgende criteria: activiteit op de Belgische online markt, aanwezigheid op verschillende websites die metingen doorvoeren (Alexa, Woorank, Prchecker, analyse van zoekrobots), aanbod van sociale media zoals Facebook en Twitter, aanbod van ‘mobile’ applicaties, online marketing, creativiteit en dynamisme van de website, de  "look & feel", de ergonomie en technologie van de site. De jury kende ook extra punten toe voor presentatie, commercieel model, ambities en aan een video waarin de bedrijven hun deelname konden duiden en motiveren.

Jan Kriekels, voorzitter van de vakjury : “We waren aangenaam verrast door het aantal belangrijke "cases", vooral door het onovertroffen aantal van 41 inschrijvingen voor de Starter Award. Dit is meteen het bewijs dat e-commerce een belangrijke factor is voor onze economie en jobaanbod. Deze sector biedt ongetwijfeld jonge enthousiaste ondernemers de mogelijkheid om een webshop te ontwikkelen en te lanceren.”

Hierbij de webwinkels die door de vakjury werden geselecteerd:

Beste Belgische  « Starter »
Belgische webshops die minder dan twee jaar online zijn, komen in aanmerking voor deze categorie. De winnaar van de BeCommerce Starter Award is Torfs.be.

Beste Mobiele Webshop
Deze prijs werd voor de eerste keer uitgereikt en staat in het teken van het steeds toenemende gebruik van mobiel internet en het stijgend aantal mobiele applicaties voor consumenten. Uit een recente enquête van de FOD Economie blijkt dat de helft van de Belgische internetgebruikers op het internet surft via hun smartphone. Meer en meer BeCommerce leden spelen in op deze vraag en passen hun site aan voor mobiel gebruik. De winnaar van de BeCommerce Mobile Award is Vente-Exclusive.com.

Beste Cross Border Webshop
Om in aanmerking te komen voor de cross border awards moesten retailers:
· In minstens 2 andere Europese landen zaken doen
· De webshops moeten ontwikkeld zijn in de taal van het land waar ze zaken doen.
· De webshops moeten in Europa gevestigd zijn.
· De webshops moeten een strategie voeren om meerdere markten in Europa te veroveren.
De winnaar van de BeCommerce Cross Border Award is Bivolino.com.

De overall winnaar 2012
De som van publiekspunten (50% in het eindresultaat) en de punten van de vakjury (50% in het eindresultaat) gaf de eindwinnaar in deze categorie.
De winnaar van de BeCommerce Overall Award 2012 is Snapstore by Cameleon (Snapstore.be). “Snapstore.be kwam in juni 2007 online en won vorig jaar al de BeCommerce Award voor ‘Kleding en Toebehoren’. Dit 100% Belgisch bedrijf groeit sterk en biedt online ‘flash verkopen’ die 3 à 5 dagen actief zijn in België, Nederland en Luxemburg. Oorspronkelijk richtte dit Belgische bedrijf zich op particuliere privéverkopen in de Cameleon outlets. Snapstore.be heeft dit aanbod echter sterk uitgebreid en richt zich bovendien ook op het buitenland. Een succesvol « click & mortar » concept dat meegeniet van het grote succesverhaal van de online privéverkoop” aldus Jan Kriekels, voorzitter van de BeCommerce Awards.

Over BeCommerce
Becommerce is de Belgische vereniging van webwinkels en verkopers op afstand. De vereniging telt op dit moment 221 leden en 32 business partners.

Bron:
http://go.mailr.be/t/ViewEmail/r/4B8CC90E74880061/30B8104AD83FCB3420B193FBA00ED1DB

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons