Smalste huis van Antwerpen te koop voor 389.000 euro

389.000 euro voor een pand van ocharme 2,5 meter breed: je moet het er voor over hebben. Maar dan kan je wel zeggen dat je in het smalste huis van Antwerpen woont. Mét volledig glazen voorgevel en een jacuzzi op het dak.

“Het pand is voor alle duidelijkheid nog niet verkocht, zoals gisterenavond even op het radionieuws werd verkondigd”, verzekert makelaar Wout Jacobs van immobilienkantoor Walls and Heart. “Geïnteresseerden mogen zich dus nog steeds aanbieden.”

Het huis is gebouwd in 2006. Het architectenpaar Pieter Peerlings en Silvia Mertens, die ook achter het ontwerp van de Badboot in het Kattendijkdok zitten, maakten er hun missie van om het gapende gat op te vullen met een volwaardig huis.

“Elk niveau heeft een andere functie”, vertelt Wout Jacobs. “Zo werd de gelijkvloerse verdieping tot nu gebruikt als kantoor. De eerste, tweede en derde verdieping dienen respectievelijk om te koken, te leven en te slapen. En op het dak is er nog een terras met jaccuzi en extra douche.” Knipoog naar rosse buurt

De meest opvallende eigenschap, naast de afmetingen, is de volledig glazen voorgevel. Overdag lijkt die een verlengde van de panden ernaast, maar ’s nachts verandert hij in een kleurrijk palet van vier vlakken: wit, groen, rood en blauw. “Die glazen voorgevel en de neonverlichting zijn een knipoog naar de rosse buurt”, zegt Jacobs. “Die liep vroeger tot aan de Huikstraat.”

Het pand heeft geen voordeur - de hele glazen wand van de onderste verdieping scharniert open. Ondanks de beperkte oppervlakte is het best luxueus wonen op de 60 vierkante meter van het smalste rijhuis van Antwerpen: alle keukentoestellen zijn op maat gemaakt, de vloer is van massief teak en de hele badkamer is van inox. 

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons