Smalle inkom: tips en inspiratie


Het spreekt vanzelf dat de inkom een aangename ruimte moet worden. Door het intens gebruik van deze ruimte is de bruikbaarheid ook een belangrijk item. Hebt u een kleine inkom, is het een uitdaging om er zowel een aantrekkelijke als praktische ruimte van te maken. Het wordt snel een gewoonte om schoenen, sleutels en paraplu’s en allerlei andere spullen in de inkom achter te laten, zodat het na een tijdje rommelig overkomt. Nochtans kan je met een beetje creativiteit en vindingrijkheid, kunt u van uw inkom een ruimte maken die gastvrij, aantrekkelijk en praktisch is. Om u te helpen om wat inspiratie op te doen heb ik enkele afbeeldingen voor u verzameld.


Een hoge plank rek is een handige plek voor jassen en sjaals en zorgt ervoor dat kostbare vloeroppervlakte vrij wordt gehouden. Ideaal is een op maat gemaakte kast met legplanken en lades zodat alles ordelijk kan opgeborgen worden. Verwaarloos de ruimte onder de trap niet, ruimte die anders verloren zou gaan.


Consoles of wandtafels ( met laden) zijn een geweldige plek om persoonlijke spullen op te bergen. Kiezen voor een slank ontwerp, in het bijzonder in smalle inkomgangen, is aan te raden voor het behoud van een gevoel van ruimte. Rieten manden geplaatst aan de zijkant of onderaan zijn een nuttige plaats voor het opbergen van spullen die beter uit het zicht blijven.


Om het gevoel van ruimte te behouden, is het kleurenpalet dat u kiest net zo belangrijk als het meubilair. Over het algemeen vermijd je best te veel donkere kleuren, waardoor de inkom klein en ingesloten aanvoelt. Vergeet niet, de hal is de eerste ruimte die uw bezoeker ziet, en je vaart er best bij dat deze reeds een aangenaam gevoel opwekt bij uw kandidaat-koper. 


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag