Smalle inkom: tips en inspiratie


Het spreekt vanzelf dat de inkom een aangename ruimte moet worden. Door het intens gebruik van deze ruimte is de bruikbaarheid ook een belangrijk item. Hebt u een kleine inkom, is het een uitdaging om er zowel een aantrekkelijke als praktische ruimte van te maken. Het wordt snel een gewoonte om schoenen, sleutels en paraplu’s en allerlei andere spullen in de inkom achter te laten, zodat het na een tijdje rommelig overkomt. Nochtans kan je met een beetje creativiteit en vindingrijkheid, kunt u van uw inkom een ruimte maken die gastvrij, aantrekkelijk en praktisch is. Om u te helpen om wat inspiratie op te doen heb ik enkele afbeeldingen voor u verzameld.


Een hoge plank rek is een handige plek voor jassen en sjaals en zorgt ervoor dat kostbare vloeroppervlakte vrij wordt gehouden. Ideaal is een op maat gemaakte kast met legplanken en lades zodat alles ordelijk kan opgeborgen worden. Verwaarloos de ruimte onder de trap niet, ruimte die anders verloren zou gaan.


Consoles of wandtafels ( met laden) zijn een geweldige plek om persoonlijke spullen op te bergen. Kiezen voor een slank ontwerp, in het bijzonder in smalle inkomgangen, is aan te raden voor het behoud van een gevoel van ruimte. Rieten manden geplaatst aan de zijkant of onderaan zijn een nuttige plaats voor het opbergen van spullen die beter uit het zicht blijven.


Om het gevoel van ruimte te behouden, is het kleurenpalet dat u kiest net zo belangrijk als het meubilair. Over het algemeen vermijd je best te veel donkere kleuren, waardoor de inkom klein en ingesloten aanvoelt. Vergeet niet, de hal is de eerste ruimte die uw bezoeker ziet, en je vaart er best bij dat deze reeds een aangenaam gevoel opwekt bij uw kandidaat-koper. 

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons