Slim gevulde verhuisdozen

Alles leegmaken, sorteren, inpakken, … Een lastig karwei voor heel wat mensen die op het punt staan te verhuizen. Wij helpen je om je dozen doeltreffend te vullen, zodat de voorbereidingen geen corvee worden.

Wanneer beginnen?
Op het laatste moment of twee maanden voor de verhuis, alles hangt af van je ingesteldheid en stressbestendigheid! Hoe dan ook, een goede planning om je verhuisdozen te vullen zal zeker zijn nut hebben. Waarmee begin je? Met de zaken die je het minst gebruikt of voorwerpen die je bewaart in kamers waar je het minst komt, zoals de zolder of de kelder.

Welke soort dozen kiezen?
Je kunt er kopen, maar dat kost geld. Je kunt er ook lenen bij vrienden, vragen in de supermarkt, … Zorg ervoor dat ze solide zijn. Het kan soms nuttig zijn om ze te verstevigen. Gespecialiseerde firma’s bieden ook bakken in degelijk, 100 % gerecycleerd materiaal te koop of te huur aan, die hergebruikt kunnen worden en aangepast zijn aan alle soorten voorwerpen.

Kleding vervoer je best in valiezen of sporttassen, hoewel er ook kleerkastdozen zijn … voor 10 euro/stuk.

Hoe verdelen?
Steeds in functie van het gewicht. Gebruik kleine dozen voor zware voorwerpen, zodat je ze beter kan optillen. En vergeet niet: beter 40 dozen die voor 2/3e zijn gevuld dan 20 barstensvolle dozen.

Werk ook best kamer per kamer, anders wordt het uitpakken één grote chaos.

Breekbare voorwerpen moet je verpakken in speciale dozen en apart houden. Borden en glazen kan je beschermen met oud krantenpapier.

Hoe beschermen?
Het is raadzaam breekbare goederen degelijk te beschermen. Vaak wordt hiervoor noppenfolie gebruikt, maar oude kranten, of beter nog: T-shirts, handdoeken, lakens of gordijnen, zijn even goed. Je bespaart er geld en ruimte mee.

Stoppen van flessen en flacons kunnen worden vastgemaakt met plakband om te voorkomen dat ze gaan lekken.

Hoe labelen?
Heel eenvoudig: noteer op de doos naar welke plaats in je nieuwe huis ze moet en eventueel een korte inhoud. Zo moet je op D-day gewoon elke doos in de juiste kamer zetten. Soms is het ook nuttig om de richting van de doos (boven- en onderkant) te vermelden.

Maak een foto van alle kabelaansluitingen van computer, tv, radio, …. voor je de kabels uittrekt. Dan kan je ze achteraf makkelijker terug aansluiten.

TIP: er bestaat een app om de bestemming en de inhoud van de verhuisdozen in te geven volgens de kamer: i-Cartons (beschikbaar in het Frans en het Engels voor iPhone). Je kunt ook de inhoud van elke doos afdrukken en op de doos kleven of een foto van de inhoud nemen.

Wat niet in te pakken …
De knuffel van de kinderen (paniek verzekerd!), portefeuille, huissleutels, belangrijke papieren en vooral je overlevingskit na de verhuizing: een pyjama en een toilettas!

Nu zou je goed voorbereid moeten zijn en hoef je alleen nog maar alles uit te pakken …

Bron:
Immovlan

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons