15 juli 2014

Er zijn dit jaar al 1.135 installaties met zonnepanelen goedgekeurd en in gebruik genomen, of ongeveer evenveel als in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt althans uit de officiële cijfers van energiewaakhond VREG.

Sectorfederatie PV-Vlaanderen schat echter dat slechts de helft wordt aangegeven, uit vrees voor een nieuwe netvergoeding, schrijft De Zondag. Wie in Vlaanderen zonnepanelen installeert, is verplicht die aan te geven. Gebeurt dat niet, dan dreigt een boete tot 25.000 euro. Je installatie aangeven moet opdat de netbeheerder zou weten wie in welke straat stroom op het net zet. Anders dreigt het evenwicht op het net verstoord te raken.

Nog uit de cijfers van de VREG besluit De Zondag dat de Vlaming nog steeds vlot van energieleverancier wisselt (6,92%). Voor elektriciteit ging het in de eerste helft van dit jaar om 228.365 gezinnen en bedrijven, luidt het. Voor aardgas ging het om 159.411 contracten.

Bron:
Belga

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag