Slechts helft van nieuwe Vlaamse zonnepanelen wordt aangegeven

Er zijn dit jaar al 1.135 installaties met zonnepanelen goedgekeurd en in gebruik genomen, of ongeveer evenveel als in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt althans uit de officiële cijfers van energiewaakhond VREG.

Sectorfederatie PV-Vlaanderen schat echter dat slechts de helft wordt aangegeven, uit vrees voor een nieuwe netvergoeding, schrijft De Zondag. Wie in Vlaanderen zonnepanelen installeert, is verplicht die aan te geven. Gebeurt dat niet, dan dreigt een boete tot 25.000 euro. Je installatie aangeven moet opdat de netbeheerder zou weten wie in welke straat stroom op het net zet. Anders dreigt het evenwicht op het net verstoord te raken.

Nog uit de cijfers van de VREG besluit De Zondag dat de Vlaming nog steeds vlot van energieleverancier wisselt (6,92%). Voor elektriciteit ging het in de eerste helft van dit jaar om 228.365 gezinnen en bedrijven, luidt het. Voor aardgas ging het om 159.411 contracten.

Bron:
Belga

Gerelateerde artikels

Digitaal paspoort van uw woning bevat steeds meer informatie!

Met de woningpas heeft uw huis of nieuwbouwappartement een eigen digitaal paspoort. Sinds kort vindt u er een overzicht van de uitgevoerde renovatiewerken en kunt u zelf werken toevoegen.
Lees meer

Uitgerekend: wat kost een alarmsysteem?

Hoeveel kost het om je woning te beschermen tegen indringers? Tegenwoordig zijn de meeste alarmsystemen draadloos, maar wat kost dat nu en wat bepaalt de prijs? We vroegen het aan een gespecialiseerde veiligheidsfirma: Delta Dore Belgium.
Lees meer

Zo hou je je rookmelders in topvorm voor een brandveilige thuis!

87% van de Belgen heeft minstens één rookmelder in huis. Dat blijkt uit een onderzoek van smarthomefabrikant Netatmo. Nochtans is het in België sinds begin 2020 voor iedereen verplicht om thuis de nodige rookmelders te installeren. Bovendien weet 13% van de deelnemers niet of hun exemplaar wel correct werkt. Met deze maatregelen hou je het veilig.
Lees meer

EPB, K-peil, E-peil en U-waarde, we leggen het u uit!

Het EPB-certificaat is de ‘energetische identiteitskaart’ van uw bouw. Het zorgt ervoor dat u de energetische prestaties van een gebouw kan vergelijken met die van een ander.

Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons