Slechts helft van nieuwe Vlaamse zonnepanelen wordt aangegeven

Er zijn dit jaar al 1.135 installaties met zonnepanelen goedgekeurd en in gebruik genomen, of ongeveer evenveel als in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt althans uit de officiële cijfers van energiewaakhond VREG.

Sectorfederatie PV-Vlaanderen schat echter dat slechts de helft wordt aangegeven, uit vrees voor een nieuwe netvergoeding, schrijft De Zondag. Wie in Vlaanderen zonnepanelen installeert, is verplicht die aan te geven. Gebeurt dat niet, dan dreigt een boete tot 25.000 euro. Je installatie aangeven moet opdat de netbeheerder zou weten wie in welke straat stroom op het net zet. Anders dreigt het evenwicht op het net verstoord te raken.

Nog uit de cijfers van de VREG besluit De Zondag dat de Vlaming nog steeds vlot van energieleverancier wisselt (6,92%). Voor elektriciteit ging het in de eerste helft van dit jaar om 228.365 gezinnen en bedrijven, luidt het. Voor aardgas ging het om 159.411 contracten.

Bron:
Belga

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons