Slapen als een roos in een minislaapkamer

Vaak is woonruimte schaars. Zeker voor studenten, jonge koppels, alleenstaanden of mensen met een laag inkomen. Gelukkig hoeft dat niet te betekenen dat de slaapkamer geen rustgevend paradijs is. Met deze tips slaap je op beide oren tussen al je geliefde spullen.

In een slaapkamer heb je heel wat nodig: een bed, je kleren, handdoeken, tandenborstel, juwelen, boeken, nachtlampjes, knuffelberen en ga zo maar door. Dankzij deze tips geraak je alles kwijt: 

Kies voor een multifunctioneel bed

Trek naar Ikea of sla aan het knutselen voor een multifunctioneel bed. Onder je bed is er een heuse schat aan ruimte, die je kan gebruiken als opslagplaats. Installeer schuiven om kleren, dekens, lakens of handdoeken in te bewaren en onttrek rommel aan het zicht. Of knutsel een omhoogklapbaar bed in elkaar om overzicht te bewaren. 

Of kies voor een hoogslaper

Een tip die ons doet denken aan onze kindertijd, toen we een hoogslaper reuze spannend vonden. Met een bed in de hoogte win je erg veel plaats en slaap je ver weg van alle rommel. Onder het bed kan je een bureau, zetel of kast plaatsen. 

Werk in de hoogte

Ben je een boekenfreak, heb je alle figuurtjes van Star Wars of verzamel je dino's? Geen probleem, kies voor kasten en rekken die zo hoog als het plafond komen. Probeer ergens een leuke, stevige ladder op de kop te tikken om aan je spullen te geraken indien nodig. 

Kies voor verplaatsbare meubels

Meubels op wieltjes zijn redders in nood in kleine ruimtes. Zo rol je kledingrekken of tafeltjes naar waar je maar wil om extra ruimte te creëren. Zin in een yogasessie? Of ga je liever de acrobatische tour op? Dat kan wanneer je al je meubels in een wip naar een hoekje van de kamer hebt gerold. 

Installeer uitklapbare tafels & rekjes

Soms heb je meer of minder ruimte nodig. Die kan je creëren door te werken met uitklapbare tafels en rekjes. Je hoeft immers niet altijd te studeren of te werken. Zo kan je bijvoorbeeld een volledig uitklapbare bureau maken. 

Plak/installeer knoppen aan de muur

Handtassen, hoeden, juwelen, sjaals en jassen slingeren al snel op de grond. Met enkele handige knoppen aan de muur hang je ze netjes op. 

Maak gebruik van spiegels

Soms moet je gebruik maken van optische illusies en er bovendien zelf in geloven. Spiegels maken de ruimte groter en geven je 's morgens een goed zicht op je outfit van de dag. Kies voor spiegels die je tegen de muur kan plakken of platte exemplaren die je gemakkelijk aan de muur kan bevestigen. Zo kan je er nog een stoel, klerenhanger of wasmand voor zetten. 

Kies voor gezellig licht

Warm, gezellig licht werkt rustgevend. Kies voor lampjes zoals in de kerstboom, een vintage bureaulamp of lampje dat je kan vastpinnen waar je maar wil en dat je kan richten op een mooi detail in je kamer of op je bed wanneer je leest. 

Schilder alles wit

Hoe lichter de setting, hoe ruimer de kamer lijkt. Zo word je ook niet gek van alle kleuren die de kamer overheersen. Als je open kasten & kledingrekken hebt, heb je al een gans arsenaal aan kleuren en patronen. Hou de rest dus sober voor een goede nachtrust. 

Bron: Immovlan

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons