31 juli 2014

Al jaren worden er zonnepanelen gebruikt om de energie van de zon op te vangen. Nu staat er een nieuwe techniek aan de horizon die een stapje verder gaat. In plaats van zware zonnepanelen in een stevig aluminium frame zijn er nu zonnepanelen die je kan vouwen en zelfs overheen lopen: het flexibele zonnepaneel.

Laagje voor laagje
Een flexibele zonnepaneel wordt in verschillende laagjes opgebouwd. Er is een laagje kunststof om de andere laagjes te beschermen en het zonlicht door te laten. Dan is er de laag silicium dat voor de energieomzetting van het zonlicht zorgt. De elektriciteit die vrijkomt wordt via de aluminiumlaag geleid zodat de gebruiker stroom kan aftappen. Vervolgens zit er nog een reflectielaag in. Deze laag weerkaatst het zonlicht dat nog niet is omgezet naar energie. Hierdoor krijgt een zonnestraal meerdere keren de kans om omgezet te worden tot bruikbare energie.

Flexibel versus stijf
Een flexibel zonnepaneel werkt op eenzelfde manier als een gewoon zonnepaneel. Het verschil zit hem in de manier van productie en de opbouw van de laagjes. Het grote voordeel van het gewone zonnepaneel is dat het meer energie uit zon kan halen. Het flexibele zonnepaneel doet dit minder goed, maar kan veel beter tegen schaduwwerking en kan tegen een stootje. Daarnaast is de flexibele zonnepaneel een stuk dunner en zijn geen zware metalen nodig om het product te produceren.

Lapje voor in de zon
Het Amerikaanse leger maakt al massaal gebruik van deze handige manier van energieopwekking. Tenten worden bedekt met lappen zonabsorberend materiaal en zo wordt elektrisch apparatuur opgeladen. De mogelijkheden met de flexibele zonnepanelen zijn eindeloos. Op een dakpan van een gewoon dak of op de caravan tijdens de vakantie. Dit alles zijn logische toepassingen, maar waarschijnlijk zijn er nog veel meer. De industrie is ook hiernaar op zoek.

Bekijk het filmpje:

Bron:
Bouwinsider

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag