Revolutionaire ontwikkeling op het gebied van zonnepanelen: flexibele zonnepanelen

Al jaren worden er zonnepanelen gebruikt om de energie van de zon op te vangen. Nu staat er een nieuwe techniek aan de horizon die een stapje verder gaat. In plaats van zware zonnepanelen in een stevig aluminium frame zijn er nu zonnepanelen die je kan vouwen en zelfs overheen lopen: het flexibele zonnepaneel.

Laagje voor laagje
Een flexibele zonnepaneel wordt in verschillende laagjes opgebouwd. Er is een laagje kunststof om de andere laagjes te beschermen en het zonlicht door te laten. Dan is er de laag silicium dat voor de energieomzetting van het zonlicht zorgt. De elektriciteit die vrijkomt wordt via de aluminiumlaag geleid zodat de gebruiker stroom kan aftappen. Vervolgens zit er nog een reflectielaag in. Deze laag weerkaatst het zonlicht dat nog niet is omgezet naar energie. Hierdoor krijgt een zonnestraal meerdere keren de kans om omgezet te worden tot bruikbare energie.

Flexibel versus stijf
Een flexibel zonnepaneel werkt op eenzelfde manier als een gewoon zonnepaneel. Het verschil zit hem in de manier van productie en de opbouw van de laagjes. Het grote voordeel van het gewone zonnepaneel is dat het meer energie uit zon kan halen. Het flexibele zonnepaneel doet dit minder goed, maar kan veel beter tegen schaduwwerking en kan tegen een stootje. Daarnaast is de flexibele zonnepaneel een stuk dunner en zijn geen zware metalen nodig om het product te produceren.

Lapje voor in de zon
Het Amerikaanse leger maakt al massaal gebruik van deze handige manier van energieopwekking. Tenten worden bedekt met lappen zonabsorberend materiaal en zo wordt elektrisch apparatuur opgeladen. De mogelijkheden met de flexibele zonnepanelen zijn eindeloos. Op een dakpan van een gewoon dak of op de caravan tijdens de vakantie. Dit alles zijn logische toepassingen, maar waarschijnlijk zijn er nog veel meer. De industrie is ook hiernaar op zoek.

Bekijk het filmpje:
 [youtube=" xxux93gDWCM"] 

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons