Rente historisch laag: experts raden aan woonkrediet te herfinancieren

De rentevoeten voor woonkredieten blijven de laagterecords opstapelen. De rente is intussen zo laag gezakt dat het moment ideaal is om uw woonkrediet te herzien. Een woonlening afsluiten was namelijk nog nooit zo goedkoop.

Experts roepen dan ook op om bij de bank te onderhandelen over een herfinanciering. ‘Veel mensen beseffen niet dat ze een te dure lening aflossen en dat beter laten herbekijken’, zegt Kristof De Paepe van vergelijkingssite Spaargids.be.

Ruim een kwart van wie op de website van Immotheker zijn afbetaling herberekende, bleek meer dan 4.000 euro te kunnen besparen. Vaak bedroeg de totale besparing zelfs 10.000 tot 20.000 euro.

‘Opgelet, een herfinanciering kost wel geld’, waarschuwt John Romain van Immotheker. ‘Maar zodra je 1 procent winst maakt, is dat al interessant.’

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons