Renovatie: steek de handen uit de mouwen en bereken uw budget.

In het totale budget voor een werf vertegenwoordigen de manuren bijna de helft van de kostprijs. Dat is een uitstekende reden om zelf de handen uit de mouwen te steken!

Om tegemoet te komen aan deze do-it-your-self-mentaliteit brengt de Belgische firma Brainbox installatiekits op de markt die speciaal bedacht zijn voor particulieren. Na een werfbezoek door een van hun consultants levert de firma u de benodigde installatie, compleet met de nodige heldere schema's en uitleg over de montage.

Zo wordt de doe-het-zelver dus bij elke fase van het werk begeleid. Hij kan ook een beroep doen op technische ondersteuning tijdens de hele duur van de installatiewerken.

Er bestaan kits voor elektriciteit, domotica, sanitair, verwarming en ventilatie. Er is ook een app beschikbaar om zelf een eerste bestek te berekenen en kennis te maken met de verschillende aanbiedingen van de firma voor uw type woning, uw budget en uw voorkeuren.

Deze app kan ook gebruikt worden om een overzicht te krijgen van de verschillende onderdelen bij de plaatsing van verwarming of elektriciteitsinstallatie, compleet met een lijst van benodigde werktuigen.

Op enkele minuten kan de kandidaat-bouwer een schatting maken van de kosten voor zijn elektrische installatie, domotica, sanitair, verwarming of ventilatie.

De prijsberekeningmodule staat op de website van Brainbox en is ook beschikbaar via een app voor tablet bij Appstore en Play Store (Android) onder de naam "Brainbox App" - kies vervolgens "Budget".

Gerelateerde artikels

Gevelrenovatie!

De gevel is zowat de etalage van je huis. Een etalage die vaak beproevingen ondergaat, zoals slecht weer, vervuiling en het verstrijken van de tijd, wat tot barsten kan leiden. Het is dus belangrijk hem regelmatig te onderhouden of hem zelfs volledig op te knappen. Maar hoeveel kost dat?
Lees meer

Renovatiepremies: dit verandert er in 2021!

Ben je van plan om je huis of appartement energiezuinig te renoveren? Dan kan je ook in 2021 nog beroep doen op de energie- en renovatiepremies van netbeheerder Fluvius. Behalve de nieuwe premies voor zonnepanelen en het verhogen van je energielabel zijn er ook heel wat blijvers en is er één uitvaller: de dakisolatiepremie voor doe-het-zelvers.
Lees meer

Slopen en heropbouwen aan 6% btw: dit zijn de voorwaarden!

Vandaag betaal je op de meeste plaatsen in ons land nog 21% btw als je een huis sloopt, bouwt of renoveert. De kersverse federale regering belooft om de komende vijf jaar werk te maken van een verlaagd btw-tarief van 6% voor iedereen die in België wil slopen en heropbouwen. Maar aan welke voorwaarden moet je precies voldoen om daar aanspraak op te maken?
Lees meer

(Ver)bouwplannen? Dit betekent het federale regeerakkoord voor jou!

Ga jij een huis bouwen of renoveren? Dan heeft de nieuwe federale regering misschien wel goed nieuws voor jou in petto. Volgens het regeerakkoord van de zogenaamde Vivaldi-coalitie geniet je binnenkort bijvoorbeeld van een verlaagd btw-tarief van 6% als je sloopt en herbouwt. We geven je een overzicht van de belangrijkste veranderingen op bouw- en woonvlak.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons