21 oktober 2011


Vastgoed tech bedrijf Redfin is een naam die steeds meer opduikt in het internationale vastgoednieuws. Redfin is de eerste internetmakelaar van de VS en maakt een snelle groei door. Het bedrijf is opgericht in Seatlle en is vooral actief in de stedelijke gebieden van de VS, kort gezegd de Amerikaanse Oost en Westkust

De visie van Redfin
Redfin heeft een zeer duidelijke bedrijfsvisie. Als je deze visie met enkele woorden moet omschrijven dan komen de volgende waarden op de eerste plaats: transparantie en consumentgerichtheid. Redfin gaat de dialoog met de klant aan en kiest duidelijk niet voor eenrichtingsverkeer. Door middel van technologie en online tools wil Redfin transparantie en helderheid verschaffen aan de consument.
Op de website www.redfin.com is een forum te vinden. Op dit forum kunnen kopers en verkopers informatie delen, vragen stellen en discussies voeren. Zelfs vragen over vastgoedprijzen kunnen gewoon gesteld worden.
51 % van de kopers zegt dat dit forum haar koopgedrag heeft beïnvloed.
97 % van de consumenten zou Redfin aanraden bij een vriend.

Datageeks en tech freaks
Waarin verschilt dan de werkwijze van Redfin in vergelijking met die van een traditionele makelaar? Redfin heeft een duidelijk focus op internet (marketing) en technologie. Onderstaande afbeelding geeft dit goed weer.
• Redfin is transparant in prijsniveaus en data
• Refin maakt gebruikt van een online strategie met 30 websites
• Redfin verschaft online meetrapporten aan de klanten
• Redfin doet niet aan ‘print advertising’. Enkel online


Het Redfin scouting rapport
Vorige week bracht Redfin een nieuwe dienst uit. Het ‘Redfin scouting report’.
Dit huizenmarktrapport geeft informatie over de huizenmarkt van een bepaalde streek d.m.v. de data van een miljoen aangesloten makelaars. Later deze week kwam in het nieuws dat de dienst niet naar behoren werkte en dat de dienst in een aantal streken werd gestaakt. De reden hiervoor is incorrecte informatie.

Redfin de internetmakelaar
In het engels gezegd is Redfin een ‘virtual office website’. Met andere woorden een internetmakelaar. Internetmakelaars staan erom bekend dat ze goedkoper zijn dan traditionele makelaars. In de toekomst zullen internetmakelaars meer marktaandeel winnen t.o.v. de traditionele makelaars.

De meerwaarde van traditionele makelaars
Toch hebben traditionele makelaars zeker nog meerwaarde. Juridische zaken zoals bestemmingsplannen, welstand, planschade en recht van overpad zijn niet te vervangen door het internet. Andere diensten die voor meerwaarde zorgen zijn de bouwkundige aspecten en het inzicht in de lokale vastgoedmarkt, welke af en toe behoorlijk complex kan zijn.

De  aandachtige lezer zal hier en daar gelijkenissen maar ook verschillen  terugvinden met Oximo, dé online vastgoedmakelaar van Vlaanderen en Brussel ….

Bron:
Vastgoedapps.com
http://scooop.be/blog/redfin-de-eerste-internetmakelaar-in-de-verenigde-staten


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag