Redfin, de eerste internetmakelaar in de Verenigde Staten


Vastgoed tech bedrijf Redfin is een naam die steeds meer opduikt in het internationale vastgoednieuws. Redfin is de eerste internetmakelaar van de VS en maakt een snelle groei door. Het bedrijf is opgericht in Seatlle en is vooral actief in de stedelijke gebieden van de VS, kort gezegd de Amerikaanse Oost en Westkust

De visie van Redfin
Redfin heeft een zeer duidelijke bedrijfsvisie. Als je deze visie met enkele woorden moet omschrijven dan komen de volgende waarden op de eerste plaats: transparantie en consumentgerichtheid. Redfin gaat de dialoog met de klant aan en kiest duidelijk niet voor eenrichtingsverkeer. Door middel van technologie en online tools wil Redfin transparantie en helderheid verschaffen aan de consument.
Op de website www.redfin.com is een forum te vinden. Op dit forum kunnen kopers en verkopers informatie delen, vragen stellen en discussies voeren. Zelfs vragen over vastgoedprijzen kunnen gewoon gesteld worden.
51 % van de kopers zegt dat dit forum haar koopgedrag heeft beïnvloed.
97 % van de consumenten zou Redfin aanraden bij een vriend.

Datageeks en tech freaks
Waarin verschilt dan de werkwijze van Redfin in vergelijking met die van een traditionele makelaar? Redfin heeft een duidelijk focus op internet (marketing) en technologie. Onderstaande afbeelding geeft dit goed weer.
• Redfin is transparant in prijsniveaus en data
• Refin maakt gebruikt van een online strategie met 30 websites
• Redfin verschaft online meetrapporten aan de klanten
• Redfin doet niet aan ‘print advertising’. Enkel online


Het Redfin scouting rapport
Vorige week bracht Redfin een nieuwe dienst uit. Het ‘Redfin scouting report’.
Dit huizenmarktrapport geeft informatie over de huizenmarkt van een bepaalde streek d.m.v. de data van een miljoen aangesloten makelaars. Later deze week kwam in het nieuws dat de dienst niet naar behoren werkte en dat de dienst in een aantal streken werd gestaakt. De reden hiervoor is incorrecte informatie.

Redfin de internetmakelaar
In het engels gezegd is Redfin een ‘virtual office website’. Met andere woorden een internetmakelaar. Internetmakelaars staan erom bekend dat ze goedkoper zijn dan traditionele makelaars. In de toekomst zullen internetmakelaars meer marktaandeel winnen t.o.v. de traditionele makelaars.

De meerwaarde van traditionele makelaars
Toch hebben traditionele makelaars zeker nog meerwaarde. Juridische zaken zoals bestemmingsplannen, welstand, planschade en recht van overpad zijn niet te vervangen door het internet. Andere diensten die voor meerwaarde zorgen zijn de bouwkundige aspecten en het inzicht in de lokale vastgoedmarkt, welke af en toe behoorlijk complex kan zijn.

De  aandachtige lezer zal hier en daar gelijkenissen maar ook verschillen  terugvinden met Oximo, dé online vastgoedmakelaar van Vlaanderen en Brussel ….

Bron:
Vastgoedapps.com
http://scooop.be/blog/redfin-de-eerste-internetmakelaar-in-de-verenigde-staten Gerelateerde artikels

Coronavirus: kan je nog een woning kopen, verkopen of huren?

Sluiting van niet-essentiële winkels en beperkte sociale contacten; de nieuwe regels om de verspreiding van het coronavirus in België tegen te gaan zijn van kracht gegaan en duren zeker tot en met 13 december. Welke effecten hebben deze maatregelen op de vastgoedsector? Rondleidingen, schattingen en verhuizen: we analyseren de situatie met behulp van de laatste informatie.
Lees meer

Kan je al een huis kopen als je nog in een echtscheiding zit?

Mensen die aan het scheiden zijn overwegen wel eens om al een nieuw huis of appartement aan te kopen onder het motto dat ‘huren maar weggegooid geld zou zijn’. Maar kan je in zo’n situatie wel overgaan tot een aankoop? Waarop moet je letten?
Lees meer

Je lening herzien: wat moet je weten voor je naar je bank stapt?

De rentes voor hypothecaire leningen staan al een hele tijd erg laag. Veel mensen stapten de voorbije jaren naar hun bank om hun lening te laten herzien. Denk je eraan om hun voorbeeld te volgen? Goed plan. In deze blog geven we je graag wat achtergrondinformatie, zodat je niet onvoorbereid aan de onderhandelingen begint.
Lees meer

Verwarming weer aan na de zomer? Let op deze aandachtspunten!

Nu het 's ochtends weer best fris is en 's avonds snel afkoelt, gaat in veel huizen de verwarming weer aan. Maar voor je na de zomer je verwarming weer inschakelt, controleer je best eerst een paar zaken. We lijsten ze voor je op.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons