Redfin, de eerste internetmakelaar in de Verenigde Staten


Vastgoed tech bedrijf Redfin is een naam die steeds meer opduikt in het internationale vastgoednieuws. Redfin is de eerste internetmakelaar van de VS en maakt een snelle groei door. Het bedrijf is opgericht in Seatlle en is vooral actief in de stedelijke gebieden van de VS, kort gezegd de Amerikaanse Oost en Westkust

De visie van Redfin
Redfin heeft een zeer duidelijke bedrijfsvisie. Als je deze visie met enkele woorden moet omschrijven dan komen de volgende waarden op de eerste plaats: transparantie en consumentgerichtheid. Redfin gaat de dialoog met de klant aan en kiest duidelijk niet voor eenrichtingsverkeer. Door middel van technologie en online tools wil Redfin transparantie en helderheid verschaffen aan de consument.
Op de website www.redfin.com is een forum te vinden. Op dit forum kunnen kopers en verkopers informatie delen, vragen stellen en discussies voeren. Zelfs vragen over vastgoedprijzen kunnen gewoon gesteld worden.
51 % van de kopers zegt dat dit forum haar koopgedrag heeft beïnvloed.
97 % van de consumenten zou Redfin aanraden bij een vriend.

Datageeks en tech freaks
Waarin verschilt dan de werkwijze van Redfin in vergelijking met die van een traditionele makelaar? Redfin heeft een duidelijk focus op internet (marketing) en technologie. Onderstaande afbeelding geeft dit goed weer.
• Redfin is transparant in prijsniveaus en data
• Refin maakt gebruikt van een online strategie met 30 websites
• Redfin verschaft online meetrapporten aan de klanten
• Redfin doet niet aan ‘print advertising’. Enkel online


Het Redfin scouting rapport
Vorige week bracht Redfin een nieuwe dienst uit. Het ‘Redfin scouting report’.
Dit huizenmarktrapport geeft informatie over de huizenmarkt van een bepaalde streek d.m.v. de data van een miljoen aangesloten makelaars. Later deze week kwam in het nieuws dat de dienst niet naar behoren werkte en dat de dienst in een aantal streken werd gestaakt. De reden hiervoor is incorrecte informatie.

Redfin de internetmakelaar
In het engels gezegd is Redfin een ‘virtual office website’. Met andere woorden een internetmakelaar. Internetmakelaars staan erom bekend dat ze goedkoper zijn dan traditionele makelaars. In de toekomst zullen internetmakelaars meer marktaandeel winnen t.o.v. de traditionele makelaars.

De meerwaarde van traditionele makelaars
Toch hebben traditionele makelaars zeker nog meerwaarde. Juridische zaken zoals bestemmingsplannen, welstand, planschade en recht van overpad zijn niet te vervangen door het internet. Andere diensten die voor meerwaarde zorgen zijn de bouwkundige aspecten en het inzicht in de lokale vastgoedmarkt, welke af en toe behoorlijk complex kan zijn.

De  aandachtige lezer zal hier en daar gelijkenissen maar ook verschillen  terugvinden met Oximo, dé online vastgoedmakelaar van Vlaanderen en Brussel ….

Bron:
Vastgoedapps.com
http://scooop.be/blog/redfin-de-eerste-internetmakelaar-in-de-verenigde-staten Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons