8 december 2011

De QR code is een soort van barcode die gescant kan worden met een smartphone. De QR-code laat zich in de vastgoedsector steeds meer zien.

De naam QR-codes is afgeleid van quick response. Dit zijn vierkantjes met een ingewikkeld zwartwit-patroon, die zijn te scannen met een smartphone, waarna de gebruiker bijvoorbeeld op een website terechtkomt. Een QR code is dus een moderne barcode. Een aantal manieren hoe de QR code gebruikt wordt staan hieronder.

1. De QR code op Facebook 


2. De QR-code op Twitter


3. De QR code in krantenadvertenties 


4. De QR code op de voorpagina van een makelaarskrant 


5. De QR code in makelaarskranten


Persoonlijk vind ik ontwikkelingen zoals de QR-code zeer interessant aangezien het snel gaat op de ‘mobile market’ verwacht ik dat ook een tool als de QR code verder ontwikkelt gaat worden. Tot slot een interessante infographic over de QR code. Een opvallende conclusie die uit dit onderzoek getrokken wordt is dat de QR code vaker door vrouwen worden gescand. Daarnaast heeft de gebruiker van een QR code lang niet altijd een lage leeftijd maar juist ouder. 


 
Bron:
http://vastgoedapps.com/category/vastgoed-tech-trends


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag