Presentaties Vastgoedmarktsymposium online


De presentaties van de sprekers op het Vastgoedmarktsymposium 'Nieuwe perspectieven voor locatieontwikkeling' zijn geplaatst op de website
www.vastgoedmarktsymposium.nl.
Het symposium vond plaats op 13 oktober in het Geldmuseum in Utrecht.

Openingsspreker Joost Beunderman, ruimtelijk onderzoeker en projectleider Urhahn Urban Design sprak over de spontane stad in een pleidooi voor openheid, flexibiliteit en verrassing in de stedenbouw. Kleinschalige maakbaarheid in combinatie met ondernemersgeest is volgens Beunderman het uitgangspunt voor een andere praktijk.
Robert van Ieperen, partner bij Fakton financiële vastgoedregisseurs sprak over de mogelijkheden voor duurzame partnerships bij locatieontwikkeling. Van Ieperen maakte duidelijk dat er een disbalans is ontstaan tussen kredietverlening en gecreëerde economische waarde in het vastgoed. Hij ging in op de vraag waar gemeenten middelen kunnen vinden om ruimtelijke doelstellingen te realiseren.

Bron:
http://www.vastgoedmarkt.nl/nieuws/2011/10/28/Presentaties-Vastgoedmarktsymposium-online

Gerelateerde artikels

Digitaal paspoort van uw woning bevat steeds meer informatie!

Met de woningpas heeft uw huis of nieuwbouwappartement een eigen digitaal paspoort. Sinds kort vindt u er een overzicht van de uitgevoerde renovatiewerken en kunt u zelf werken toevoegen.
Lees meer

Uitgerekend: wat kost een alarmsysteem?

Hoeveel kost het om je woning te beschermen tegen indringers? Tegenwoordig zijn de meeste alarmsystemen draadloos, maar wat kost dat nu en wat bepaalt de prijs? We vroegen het aan een gespecialiseerde veiligheidsfirma: Delta Dore Belgium.
Lees meer

Zo hou je je rookmelders in topvorm voor een brandveilige thuis!

87% van de Belgen heeft minstens één rookmelder in huis. Dat blijkt uit een onderzoek van smarthomefabrikant Netatmo. Nochtans is het in België sinds begin 2020 voor iedereen verplicht om thuis de nodige rookmelders te installeren. Bovendien weet 13% van de deelnemers niet of hun exemplaar wel correct werkt. Met deze maatregelen hou je het veilig.
Lees meer

EPB, K-peil, E-peil en U-waarde, we leggen het u uit!

Het EPB-certificaat is de ‘energetische identiteitskaart’ van uw bouw. Het zorgt ervoor dat u de energetische prestaties van een gebouw kan vergelijken met die van een ander.

Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons