Pimp je kleinste kamertje

Woonkamer inrichten? Check. Keuken stylen? Check. Toiletruimte decoreren? Je zei? Het WC-vertrek staat vermoedelijk niet op nr.1 van je kluslijst. Het is een puur functionele ruimte, maar grofweg gezien kom je er wel elke dag en dan kan je het evengoed aangenaam maken. 4X DIY-inspiratie om je kleinste kamertje groots te pimpen.

1. Rock ’n’ rol
Zelfgemaakte accessoires geven een extra touch aan je ruimte, en dat geldt zeker voor een toiletpapierhouder. Heb je toevallig een ijzeren kapstok in de weg hangen? Met de juiste plooitechniek tover je hem zo om tot selfmade houder. Denk ook aan minder voor de hand liggende attributen: een tak uit je tuin, een verfborstel, een koperen buis, een schoenveter, ... ze lenen zich verrassend goed tot rolhouder.

2. Tijd voor krijt
De deur, de muren, de achterwand van je toilet, … bedek ze met een laag krijtbordverf. Plaats een doos met vrolijk gekleurde krijtjes in het kleinste kamertje en experimenteren maar (noteer alvast de verjaardagen van geliefde personen!). Leuk: gasten laten vast ook een boodschapje op je muur na.

3. Een beeldige spiegel
Een kleine verandering met groot resultaat. Neem een lijmpistool ter hand en bekleed je spiegel met schelpjes, wasknijpers, kralen, kurk of kleurrijke knopen. Nog een idee is om zelf een rand te schilderen rond je spiegel, wow-effect voor bitter weinig geld!

4. Creatieve structuur voor je lectuur
• Stap 1: Tik ergens een pallet op de kop.
• Stap 2: Zaag de pallet in de breedte doormidden ter hoogte van de 2de balk, zo hou je van het kleinste stuk een rek over.
• Stap 3: Geef je boekenrek een hip kleur.
• Stap 4: Hang je rek op.
• Stap 5: Vul je DIY-rek met glossy magazines.
• Stap 6: Enjoy! 

Nog wat links om ideeën op te doen:
 https://www.pinterest.com/pin/7810999326103535/
 https://www.pinterest.com/pin/358317714079576798/
 https://101pallets.com/pallet-shelves/diy-pallet-bookshelf/ 

Bron:
Immovlan

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons