Piek in aanvragen verzekering gewaarborgd wonen

Steeds meer woningeigenaars verzekeren zich tegen inkomensverlies via een verzekering gewaarborgd wonen. Het aantal aanvragen daarvoor is vorig jaar verdubbeld: 50.000 gezinnen hebben er nu een.

Wie bijvoorbeeld zijn werk verliest of ziek wordt, kan tot drie jaar lang een beroep doen op de verzekering gewaarborgd lonen. Daarmee wordt dan een deel van de lening voor het huis of appartement terug betaald. Het bedrag is beperkt tot maximaal 500 euro per maand en maximaal 70 procent van het afbetalingsbedrag. 

Inmiddels hebben 50.000 gezinnen zo'n verzekering, meldt de VRT-nieuwsredactie donderdag. De verzekering is gratis te krijgen bij de Vlaamse overheid.

'Het is belangrijk dat een overheid mensen beschermt tegen de pech van je baan te verliezen of langdurig ziek te worden', zegt Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a). 'Je hebt dan toch gedurende een hele tijd een verzekering die je helpt om de lening af te betalen.'

Er is geen inkomensgrens voor wie de verzekering aanvraagt. De woning zelf mag niet duurder zijn dan 320.000 euro en je moet ze binnen het jaar na aankoop afsluiten. 

De verzekering gewaarborgd wonen bestaat al vijf jaar en heeft bij zowat 1.000 gezinnen moeten inspringen. KBC biedt de verzekering sinds kort automatisch aan aan mensen die bij de bank een lening afsluiten en in aanmerking komen. In de toekomst zal dat ook het geval zijn bij Argenta, Belfius en ING.

Bron:
De Tijd

Gerelateerde artikels

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer

Hoe breng je een geldig bod uit?

Ben je op je droomwoning gebotst? Dan breng je maar beter zo snel mogelijk een schriftelijk bod uit. Je wil je droomwoning niet missen, toch? Zeker nu, beslissen heel wat kopers sneller dan ooit, dus treuzel niet. Hoe je een geldig bod uitbrengt? Wij zetten even een aantal zaken voor je op een rijtje.Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons