Piek in aanvragen verzekering gewaarborgd wonen

Steeds meer woningeigenaars verzekeren zich tegen inkomensverlies via een verzekering gewaarborgd wonen. Het aantal aanvragen daarvoor is vorig jaar verdubbeld: 50.000 gezinnen hebben er nu een.

Wie bijvoorbeeld zijn werk verliest of ziek wordt, kan tot drie jaar lang een beroep doen op de verzekering gewaarborgd lonen. Daarmee wordt dan een deel van de lening voor het huis of appartement terug betaald. Het bedrag is beperkt tot maximaal 500 euro per maand en maximaal 70 procent van het afbetalingsbedrag. 

Inmiddels hebben 50.000 gezinnen zo'n verzekering, meldt de VRT-nieuwsredactie donderdag. De verzekering is gratis te krijgen bij de Vlaamse overheid.

'Het is belangrijk dat een overheid mensen beschermt tegen de pech van je baan te verliezen of langdurig ziek te worden', zegt Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a). 'Je hebt dan toch gedurende een hele tijd een verzekering die je helpt om de lening af te betalen.'

Er is geen inkomensgrens voor wie de verzekering aanvraagt. De woning zelf mag niet duurder zijn dan 320.000 euro en je moet ze binnen het jaar na aankoop afsluiten. 

De verzekering gewaarborgd wonen bestaat al vijf jaar en heeft bij zowat 1.000 gezinnen moeten inspringen. KBC biedt de verzekering sinds kort automatisch aan aan mensen die bij de bank een lening afsluiten en in aanmerking komen. In de toekomst zal dat ook het geval zijn bij Argenta, Belfius en ING.

Bron:
De Tijd


Deel dit artikel

Ontvang je gratis gids

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag