Oximo informeert omtrent plaatsbezoeken!

Geen groepen ontvangen
 
Het is alleszins belangrijk sociaal contact zoveel mogelijk te beperken en dit niet alleen voor jezelf maar ook voor andere personen die je zou kunnen besmetten. In dat verband is het alleszins zaak om geen groepen kandidaten tegelijk te ontvangen. Als je dat doet zou men kunnen spreken van een samenscholing.
 
Ook geen fysieke plaatsbezoeken voor aparte kandidaten ( voor niemand )
 
Als een kandidaat-huurder of –koper zich naar jouw woning verplaatst zou men misschien wel kunnen zeggen dat er sprake is van een essentiële verplaatsing.
In FAQ 7bis van het crisiscentrum van 24/03, 22u45 werd evenwel gesteld dat het om een niet-essentiële verplaatsing gaat en dat niemand dus nog plaatsbezoeken mag organiseren,. De bescherming van de volksgezondheid is op dit moment het allerbelangrijkste en moet dus ook primeren.
De afgelopen dagen was er onduidelijkheid waarbij men kon verstaan dat er voor particulieren andere regels golden dan voor vastgoedmakelaars omtrent plaatsbezoeken. Maar nu geldt er dus een totaalverbod voor iedereen: voor de vastgoedmakelaar, de particulier en de notaris.
Een huidige verkoop mag wel worden worden afgerond, maar nieuwe verkoopprocedures mogen momenteel niet worden georganiseerd.
 
Wat riskeer je?
 
De politie kan controleren of de nieuwe voorschriften die werden uitgevaardigd wel correct worden nageleefd. Gebeurt dat niet, dan zou je een GAS-boete kunnen krijgen. Denk echter verder dan de sancties en stel indien mogelijk elk bezoek van een kandidaat-koper of huurder uit en dit niet enkel voor je eigen gezondheid maar ook die van je medemens.
 
Vraag een live rondleiding aan de Oximo adviseur voor de panden in ons aanbod!
 
Heb je  voor welbepaalde panden in ons aanbod  toch een concrete interesse, vraag dan aan de Oximo adviseur om een live rondleiding te organiseren  via je smartphone of tablet. Zo kan je je interesse verder exploreren en – wie weet - een stap dichter zetten naar het vinden van je droomwoning!
 

Gerelateerde artikels

Digitaal paspoort van uw woning bevat steeds meer informatie!

Met de woningpas heeft uw huis of nieuwbouwappartement een eigen digitaal paspoort. Sinds kort vindt u er een overzicht van de uitgevoerde renovatiewerken en kunt u zelf werken toevoegen.
Lees meer

Uitgerekend: wat kost een alarmsysteem?

Hoeveel kost het om je woning te beschermen tegen indringers? Tegenwoordig zijn de meeste alarmsystemen draadloos, maar wat kost dat nu en wat bepaalt de prijs? We vroegen het aan een gespecialiseerde veiligheidsfirma: Delta Dore Belgium.
Lees meer

Zo hou je je rookmelders in topvorm voor een brandveilige thuis!

87% van de Belgen heeft minstens één rookmelder in huis. Dat blijkt uit een onderzoek van smarthomefabrikant Netatmo. Nochtans is het in België sinds begin 2020 voor iedereen verplicht om thuis de nodige rookmelders te installeren. Bovendien weet 13% van de deelnemers niet of hun exemplaar wel correct werkt. Met deze maatregelen hou je het veilig.
Lees meer

EPB, K-peil, E-peil en U-waarde, we leggen het u uit!

Het EPB-certificaat is de ‘energetische identiteitskaart’ van uw bouw. Het zorgt ervoor dat u de energetische prestaties van een gebouw kan vergelijken met die van een ander.

Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons