Oximo informeert omtrent plaatsbezoeken!

Geen groepen ontvangen
 
Het is alleszins belangrijk sociaal contact zoveel mogelijk te beperken en dit niet alleen voor jezelf maar ook voor andere personen die je zou kunnen besmetten. In dat verband is het alleszins zaak om geen groepen kandidaten tegelijk te ontvangen. Als je dat doet zou men kunnen spreken van een samenscholing.
 
Ook geen fysieke plaatsbezoeken voor aparte kandidaten ( voor niemand )
 
Als een kandidaat-huurder of –koper zich naar jouw woning verplaatst zou men misschien wel kunnen zeggen dat er sprake is van een essentiële verplaatsing.
In FAQ 7bis van het crisiscentrum van 24/03, 22u45 werd evenwel gesteld dat het om een niet-essentiële verplaatsing gaat en dat niemand dus nog plaatsbezoeken mag organiseren,. De bescherming van de volksgezondheid is op dit moment het allerbelangrijkste en moet dus ook primeren.
De afgelopen dagen was er onduidelijkheid waarbij men kon verstaan dat er voor particulieren andere regels golden dan voor vastgoedmakelaars omtrent plaatsbezoeken. Maar nu geldt er dus een totaalverbod voor iedereen: voor de vastgoedmakelaar, de particulier en de notaris.
Een huidige verkoop mag wel worden worden afgerond, maar nieuwe verkoopprocedures mogen momenteel niet worden georganiseerd.
 
Wat riskeer je?
 
De politie kan controleren of de nieuwe voorschriften die werden uitgevaardigd wel correct worden nageleefd. Gebeurt dat niet, dan zou je een GAS-boete kunnen krijgen. Denk echter verder dan de sancties en stel indien mogelijk elk bezoek van een kandidaat-koper of huurder uit en dit niet enkel voor je eigen gezondheid maar ook die van je medemens.
 
Vraag een live rondleiding aan de Oximo adviseur voor de panden in ons aanbod!
 
Heb je  voor welbepaalde panden in ons aanbod  toch een concrete interesse, vraag dan aan de Oximo adviseur om een live rondleiding te organiseren  via je smartphone of tablet. Zo kan je je interesse verder exploreren en – wie weet - een stap dichter zetten naar het vinden van je droomwoning!
 

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons