Oximo informeert: Coronavirus

Uit onze nieuwsflash van vrijdagvoormiddag 13 maart bleek dat de FOD Economie  op dat moment nog geen uitsluitsel kon geven betreffende de al dan niet verplichte sluiting van immokantoren tijdens het weekend.
Deze ochtend bevestigde men dat vastgoedkantoren wel degelijk moeten sluiten in het weekend en dit volledig!
Dat betekent dat er niet op afspraak gewerkt kan worden.
Door de week mogen immokantoren wel geopend blijven, zij het op afspraak.

Wat met je geplande plaatsbezoeken?

Het is niet verboden om plaatsbezoeken te verrichten, maar bij deze laatsten moeten de hygiëne-maatregelen zoals opgelegd door de overheid worden gerespecteerd. Gelieve over volgende zaken te willen waken: 

  • raad risicopatiënten af om een plaatsbezoek af te leggen;
  • vraag na of de bezoekers geen ziekteverschijnselen hebben;
  • ontsmet je handen na elk bezoek, voorzie dus het nodige hygiënemateriaal;
  • draag wegwerphandschoenen in de mate van het mogelijke;
  • maak de bezoekers er attent op dat ze niets mogen aanraken in het pand;
  • in zoverre mogelijk: probeer het pand te bezoeken als het leeg staat;
  • zorg voor een goede spreiding van de bezoeken, om te vermijden dat er teveel mensen tegelijk aanwezig zijn. Idem voor kijkdagen: spreid als het kan de bezoeken in de tijd, zodat er geen overlap is;
  • vergewis er je van dat de uittredende huurders niet ziek zijn (of geen risicopatiënt zijn);

Bron
BIV

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons