Overschakelen op ledverlichting: zo pak je het aan

Hoewel ledverlichting nog steeds duurder is, gaan we toch meer en meer overstag. Ledlampen gaan nu eenmaal langer mee en door hun energiezuinigheid zijn ze ook een stuk beter voor het milieu. Overschakelen kan op twee manieren, wij geven ze je even mee.

Vervang de lampen

Een kleine kanttekening wel, er zijn armaturen waar ledlampen perfect in passen, maar er zijn er ook waar de fitting geen vervanging toelaat. Dan zit er alsnog niet anders op dan het hele armatuur te vervangen. Indien de armaturen niet zijn afgestemd op de ledlampen, dan gaan ze vaak ook net iets korter mee en haal je er niet het maximale rendement uit. Beschik je over lampen met een transformator, dan kan je die transformator ook maar beter gelijk mee vervangen. Houd er verder ook rekening mee dat een leds met een hoog vermogen, minder zuinig zijn dan deze met een laag vermogen.

In principe kan je ledlampen overal installeren, zelfs buiten kan je met ledlampen uit de voeten.

Vervang het hele armatuur

Was je armatuur toch al aan vervanging toe, maak dan gelijk gebruik om de nieuwe van ledlampen te voorzien. Vaak zijn nieuwe armaturen perfect afgestemd op ledlampen, wat het beste uit de lampen haalt. Ga je voor geïntegreerde ledlampen, dan is er wel een serieus nadeel: gaat de lamp stuk, dan moet je gelijk het hele armatuur vervangen. In principe gaat dit niet snel voorvallen, want ledlampen gaan ontzettend lang mee en de armaturen zijn zo gemaakt, dat er een ideale warmteafvoer is.

Ben je niet echt een handige harry, laat je dan bijstaan door een professional. Er zijn immers best wat verschillen tussen de ledlampen onderling en vaak komt er toch net wel wat meer bij kijken dan enkel een lampje vervangen.

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons