Open Wervendag 2013

Op zondag 28 april vindt opnieuw één van de jaarlijkse topevenementen van de bouwsector plaats: Open Wervendag. Meer dan honderd bouwbedrijven zullen in heel het land hun vooruitstrevende bouwprojecten aan het grote publiek tonen. Tijdens deze dag krijgen de bezoekers de kans om kennis te maken met de meest spectaculaire werven en de meest geavanceerde bouwtechnieken.

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: “Onze bedrijven evolueren met een ongeziene snelheid. Wij passen nu technieken en materialen toe die nauwelijks nog lijken op de technieken en materialen van enkele jaren geleden. Wij zijn trots op de innovatieve manier waarop onze bedrijven bouwen en tonen dit ook heel graag aan het grote publiek.” 

Dit is intussen al de zevende editie van Open Wervendag, die ondertussen mag gezien worden als het visitekaartje van de Belgische bouwsector. Het aanbod is zoals altijd zeer divers: van energieneutrale gebouwen tot megagrote infrastructuurprojecten, een windmolenpark, ziekenhuizen, cultuurcentra, woonzorgcentra, markante kantoorgebouwen en gerestaureerde historische gebouwen, om maar enkele voorbeelden te noemen. De rode draad doorheen heel het aanbod is de focus op duurzaamheid, het hoogtechnologische karakter en de enorme dynamiek die uitgaat van alle projecten. Steden gebruiken nieuwe gebouwen ook steeds meer als blikvanger en uithangbord.

Om deze dynamiek en ware innovatiegolf levend te houden, wil de bouwsector het nodige talent aantrekken. En daarmee belanden we bij een ander aspect van Open Wervendag: het is een gelegenheid om het brede publiek eraan te herinneren dat de bouwsector zelfs in crisistijd één van de belangrijkste werkgevers van het land is. De bouw biedt ook een grote verscheidenheid aan jobs: van arbeiders tot ingenieurs, van werfleiders tot calculators en projectverantwoordelijken, maar ook topografen, vaklui gespecialiseerd in renovatietechnieken en commerciële medewerkers. 

Daarom gooien wij dus voor een dag het hek van de bouwplaats open en gunnen wij het publiek een zicht op het dagelijkse leven op de werf. Vorig jaar bezochten niet minder dan 75.000 bezoekers één of meerdere werven. Kijk dus je ogen uit op 28 april en ontdek wat de bouwsector anno 2013 in petto heeft!

De details van alle deelnemende werven vindt u op www.openwervendag.be.

Bron:
Bouwenenwonen.net

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons