Open Wervendag 2013

Op zondag 28 april vindt opnieuw één van de jaarlijkse topevenementen van de bouwsector plaats: Open Wervendag. Meer dan honderd bouwbedrijven zullen in heel het land hun vooruitstrevende bouwprojecten aan het grote publiek tonen. Tijdens deze dag krijgen de bezoekers de kans om kennis te maken met de meest spectaculaire werven en de meest geavanceerde bouwtechnieken.

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: “Onze bedrijven evolueren met een ongeziene snelheid. Wij passen nu technieken en materialen toe die nauwelijks nog lijken op de technieken en materialen van enkele jaren geleden. Wij zijn trots op de innovatieve manier waarop onze bedrijven bouwen en tonen dit ook heel graag aan het grote publiek.” 

Dit is intussen al de zevende editie van Open Wervendag, die ondertussen mag gezien worden als het visitekaartje van de Belgische bouwsector. Het aanbod is zoals altijd zeer divers: van energieneutrale gebouwen tot megagrote infrastructuurprojecten, een windmolenpark, ziekenhuizen, cultuurcentra, woonzorgcentra, markante kantoorgebouwen en gerestaureerde historische gebouwen, om maar enkele voorbeelden te noemen. De rode draad doorheen heel het aanbod is de focus op duurzaamheid, het hoogtechnologische karakter en de enorme dynamiek die uitgaat van alle projecten. Steden gebruiken nieuwe gebouwen ook steeds meer als blikvanger en uithangbord.

Om deze dynamiek en ware innovatiegolf levend te houden, wil de bouwsector het nodige talent aantrekken. En daarmee belanden we bij een ander aspect van Open Wervendag: het is een gelegenheid om het brede publiek eraan te herinneren dat de bouwsector zelfs in crisistijd één van de belangrijkste werkgevers van het land is. De bouw biedt ook een grote verscheidenheid aan jobs: van arbeiders tot ingenieurs, van werfleiders tot calculators en projectverantwoordelijken, maar ook topografen, vaklui gespecialiseerd in renovatietechnieken en commerciële medewerkers. 

Daarom gooien wij dus voor een dag het hek van de bouwplaats open en gunnen wij het publiek een zicht op het dagelijkse leven op de werf. Vorig jaar bezochten niet minder dan 75.000 bezoekers één of meerdere werven. Kijk dus je ogen uit op 28 april en ontdek wat de bouwsector anno 2013 in petto heeft!

De details van alle deelnemende werven vindt u op www.openwervendag.be.

Bron:
Bouwenenwonen.net


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag