Ook corporatie Stadgenoot gaat enkele woningen online verkopen


Na Woonplus kiest nu ook de Amsterdamse corporatie Stadgenoot ervoor om een aantal woningen online te gaan veilen via Vastgoed-Auctions.nl. Het betreft een aantal nieuwbouwwoningen in het project Getijenveld. De online verkoop vindt plaats in nauwe samenwerking met de verkopende makelaars. 

"Online veilen zien wij als een aanvullend middel van deze tijd om in te zetten. Hiermee geven wij het woord aan de klant; zij bepalen wat zij voor hun huis willen betalen. Uiteraard tegen een vanaf prijs en onder verbehoud van gunning. Stadgenoot kijkt met spanning uit naar het resultaat van de eerste veiling", aldus Ad Schellingeringhout, manager verkoop woningen van Stadgenoot.

“De doelstelling is om deze woningen binnen 6 maanden tegen een marktconforme prijs te verkopen, in de huidige markt een huzarenstuk wanneer je dit op de traditionele manier zou doen. Met de verkoopmethode van Vastgoed-Auctions.nl, door middel van een online verkoop per opbod, moet dit te realiseren zijn”, volgens Ron Ruijs, directeur van Vastgoed-Auctions.nl.

Ruijs zegt blij te zijn dat Stadgenoot als vooruitstrevende corporatie laat zien dat je met alternatieve manieren van verkoop nog steeds je verkoopdoelstelling kunt behalen zonder afbreuk te doen aan je maatschappelijke verantwoordelijkheden. "Sterker nog, met het veilen per opbod geef je iedere potentiële koper een eerlijke kans om een nieuwe woning te kunnen kopen tegen een marktconforme prijs. Doordat je met een scherpe bieden vanaf prijs in de markt gaat staan, valt een woning op ten opzichte van het andere aanbod, hierdoor trek je meer kijkers die door het sluitingsmoment van de veiling hun aankoopbeslissing zullen moeten nemen. Hierdoor is het mogelijk om binnen korte termijn een positief verkoopresultaat neer te zetten”, aldus Ron Ruijs.

Ron Ruijs geeft aan al met verschillende woningcorporaties in gesprek te zijn die ook overwegen een deel van hun woningen online te willen verkopen.

Bron:
https://www.vastgoedjournaal.nl/news/7788/15/Ook-corporatie-Stadgenoot-gaat-enkele-woningen-online-verkopen

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons