Ook corporatie Stadgenoot gaat enkele woningen online verkopen


Na Woonplus kiest nu ook de Amsterdamse corporatie Stadgenoot ervoor om een aantal woningen online te gaan veilen via Vastgoed-Auctions.nl. Het betreft een aantal nieuwbouwwoningen in het project Getijenveld. De online verkoop vindt plaats in nauwe samenwerking met de verkopende makelaars. 

"Online veilen zien wij als een aanvullend middel van deze tijd om in te zetten. Hiermee geven wij het woord aan de klant; zij bepalen wat zij voor hun huis willen betalen. Uiteraard tegen een vanaf prijs en onder verbehoud van gunning. Stadgenoot kijkt met spanning uit naar het resultaat van de eerste veiling", aldus Ad Schellingeringhout, manager verkoop woningen van Stadgenoot.

“De doelstelling is om deze woningen binnen 6 maanden tegen een marktconforme prijs te verkopen, in de huidige markt een huzarenstuk wanneer je dit op de traditionele manier zou doen. Met de verkoopmethode van Vastgoed-Auctions.nl, door middel van een online verkoop per opbod, moet dit te realiseren zijn”, volgens Ron Ruijs, directeur van Vastgoed-Auctions.nl.

Ruijs zegt blij te zijn dat Stadgenoot als vooruitstrevende corporatie laat zien dat je met alternatieve manieren van verkoop nog steeds je verkoopdoelstelling kunt behalen zonder afbreuk te doen aan je maatschappelijke verantwoordelijkheden. "Sterker nog, met het veilen per opbod geef je iedere potentiële koper een eerlijke kans om een nieuwe woning te kunnen kopen tegen een marktconforme prijs. Doordat je met een scherpe bieden vanaf prijs in de markt gaat staan, valt een woning op ten opzichte van het andere aanbod, hierdoor trek je meer kijkers die door het sluitingsmoment van de veiling hun aankoopbeslissing zullen moeten nemen. Hierdoor is het mogelijk om binnen korte termijn een positief verkoopresultaat neer te zetten”, aldus Ron Ruijs.

Ron Ruijs geeft aan al met verschillende woningcorporaties in gesprek te zijn die ook overwegen een deel van hun woningen online te willen verkopen.

Bron:
http://www.vastgoedjournaal.nl/news/7788/15/Ook-corporatie-Stadgenoot-gaat-enkele-woningen-online-verkopen

Gerelateerde artikels

Wat is de invloed van de EPC score op de verkoopprijs van je woning?

Zonnepanelen, dakisolatie, dubbele beglazing … Er zijn heel wat investeringen waarmee we onze woningen groener kunnen maken. Maar wat is de impact van deze duurzame oplossingen op de waarde en de verkoopprijs van ons huis of appartement?
Lees meer

Coronavirus: Zoveel zal je huis in waarde dalen!

De prijsverlaging van huizen in België door de coronacrisis lijkt beperkt. Dit is wat Belfius verwacht…
Lees meer

Gevolgen voor Epc door Coronacrisis

Eigenaars die een woning willen verkopen of verhuren krijgen uitstel voor de opmaak van een EPC.
Lees meer

Homestaging is hot!

Nu de huisbezoeken weer kunnen doorgaan krijgt homestaging ongetwijfeld weer een boost. Deze trend komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Met weinig geld je woning zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële kopers. Wij geven je alvast enkele tips en tricks mee.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons