Ook Bouwfonds Ontwikkeling kiest voor de online verkoop van woningen via Vastgoed-Auctions.nl


Vastgoed-Auctions.nl gaat in opdracht van de grootste woningontwikkelaar van Nederland, Bouwfonds Ontwikkeling, online woningen verkopen. Het gaat om de laatste woningen in diverse nieuwbouwprojecten. Daarmee schaart Bouwfonds Ontwikkeling zich achter de andere grote woningontwikkelaar AM die recentelijk besloten heeft ook woningen via Vastgoed-Auctions.nl te verkopen.

De marketing rondom deze nieuwe manier van online verkoop zal voor hernieuwde en extra belangstelling zorgen, waarna geïnteresseerden online een bod uit kunnen brengen op de woning van hun keuze, zo verwacht Ron Ruijs van Vastgoed-Auctions.nl.

“De huidige markt vraagt om een nieuwe inventieve manier van verkoop, waarbij de potentiële kopers kenbaar kunnen maken wat zij bereid zijn voor een woning te betalen. Dit geldt zeker voor nieuwbouwwoningen die direct beschikbaar zijn en daarom vergelijkbaar zijn met bestaande woningen, waar onderhandelen over de prijs altijd al gebruikelijk was. Dit is de reden dat wij nu deze direct beschikbare woningen op vastgoed-auctions.nl plaatsen”, aldus Miranda Bulsink, hoofd Verkoop & Marketing van Bouwfonds.

Deze manier van verkoop maakt het mogelijk voor gegadigden om een bod te doen, de opdrachtgever stelt zelf een ondergrens vast, de zogenoemde inzet of vanafprijs. Vanaf deze ondergrens kan geboden worden, wanneer de laatprijs bereikt is, wordt de bieder de woning gegund. Hierdoor weet men binnen vier weken wat de markt bereid is te betalen, zonder dat men het risico loopt op een te lage opbrengst.
De online verkoop vindt plaats in nauwe samenwerking met de verkopende makelaars.

Ron Ruijs geeft aan bereid te zijn om andere ontwikkelaars of beleggers persoonlijk meer informatie te verstrekken over deze aanvullende mogelijkheid op de bestaande verkoopactiviteiten.

Bron:
https://www.vastgoedjournaal.nl/news/6805/15/Ook-Bouwfonds-Ontwikkeling-kiest-voor-de-online-verkoop-van-woningen-via-Vastgoed-Auctions-nl

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons