Ook Bouwfonds Ontwikkeling kiest voor de online verkoop van woningen via Vastgoed-Auctions.nl


Vastgoed-Auctions.nl gaat in opdracht van de grootste woningontwikkelaar van Nederland, Bouwfonds Ontwikkeling, online woningen verkopen. Het gaat om de laatste woningen in diverse nieuwbouwprojecten. Daarmee schaart Bouwfonds Ontwikkeling zich achter de andere grote woningontwikkelaar AM die recentelijk besloten heeft ook woningen via Vastgoed-Auctions.nl te verkopen.

De marketing rondom deze nieuwe manier van online verkoop zal voor hernieuwde en extra belangstelling zorgen, waarna geïnteresseerden online een bod uit kunnen brengen op de woning van hun keuze, zo verwacht Ron Ruijs van Vastgoed-Auctions.nl.

“De huidige markt vraagt om een nieuwe inventieve manier van verkoop, waarbij de potentiële kopers kenbaar kunnen maken wat zij bereid zijn voor een woning te betalen. Dit geldt zeker voor nieuwbouwwoningen die direct beschikbaar zijn en daarom vergelijkbaar zijn met bestaande woningen, waar onderhandelen over de prijs altijd al gebruikelijk was. Dit is de reden dat wij nu deze direct beschikbare woningen op vastgoed-auctions.nl plaatsen”, aldus Miranda Bulsink, hoofd Verkoop & Marketing van Bouwfonds.

Deze manier van verkoop maakt het mogelijk voor gegadigden om een bod te doen, de opdrachtgever stelt zelf een ondergrens vast, de zogenoemde inzet of vanafprijs. Vanaf deze ondergrens kan geboden worden, wanneer de laatprijs bereikt is, wordt de bieder de woning gegund. Hierdoor weet men binnen vier weken wat de markt bereid is te betalen, zonder dat men het risico loopt op een te lage opbrengst.
De online verkoop vindt plaats in nauwe samenwerking met de verkopende makelaars.

Ron Ruijs geeft aan bereid te zijn om andere ontwikkelaars of beleggers persoonlijk meer informatie te verstrekken over deze aanvullende mogelijkheid op de bestaande verkoopactiviteiten.

Bron:
http://www.vastgoedjournaal.nl/news/6805/15/Ook-Bouwfonds-Ontwikkeling-kiest-voor-de-online-verkoop-van-woningen-via-Vastgoed-Auctions-nl


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag